gastro postao
Odličan prilog glavnim jelima, pogotovo od mesa
Vrijeme pripreme: do 30 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 46
Potrebno vam je
- 450 g mrkva, crvena
- 2 žlica ulje maslinovo
- sol
- svježe mljeveni papar
- 1 žlica med, vrcani
- šipak
Priprema
- Pećnicu zagrijati na 220˚C a rešetku postaviti u gornju trećinu pećnice.
- U zdjeli pomiješati mrkvu s maslinovim uljem te začiniti sa soli i paprom. Dobro izmiješati pa poslagati u pleh za pečenje u jednom sloju. Mrkvu peći 12-15 minuta, odnosno dok omekša.
- U međuvremenu u zdjeli pomiješati med i sirup od šipka.
- Mrkvu iz pećnice dodati u zdjelu s pripremljenom slakom glazurom, promiješati da se mrkva kompletno obloži smjesom pa vratiti u pleh za pečenje zajedno sa zaostalom glazurom iz posude.
- Nastaviti peći mrkvu dok se glazura ne reducira i postane ljepljiva te počne mjestimično poprimati smeđu boju, oko 5-8 minuta