gastro postao
Za jednostavne užitke...
Jednostavno povrće, hrskavo i svježe, pogotovo ako dolazi iz domaćeg vrta, u spoju s pestom od kremastog grčkog jogurta te kiselim vrhnjem zajedno daje jelo brze pripreme na kojem ćeš biti zahvalna za vrijeme ljetnih dana.
U njemu će uživati cijela obitelj, a ako nakon ručka ili večere ostane nešto viška, tjesteninu pohrani u hladnjak i sačuvaj ju za sljedeći dan! Sve što ćeš trebati napravi s njom prije posluživanja jest dobro ju promiješati!
Sastojci:
- 300 g tjestenine
- pileće bijelo meso
- 60 g listova bosiljka
- 4 žlice pinjola ili nasjeckanih tostiranih badema
- 25 g naribanog parmezana
- 4 češnja češnjaka
- 100 mL ekstra djevičanskog maslinovog ulja
- 200 g grčkog jogurta
- 60 mL kiselog vrhnja
- 70 g crvene paprike
- 60 g nasjeckanog celera
- špinat, po želji
- 1 žlica crvenog luka
- 3 žličice svježeg limunovog soka
- 1/2 žličice limunove korice
- sol, papar
Priprema:
- Tjesteninu skuhaj prema uputama da bude al dente u slanoj vodi.
- Na kockice nareži pileće bijelo meso, začini po volji i zapeci u tavici.
- Dok se tjestenina kuha i piletina peče, u većoj zdjeli pomiješaj bosiljak, pinjole ili bademe, parmezan, češnjak i maslinovo ulje; miješaj sve dok ne dobiješ glatku smjesu.
- U drugoj zdjeli pomiješaj kuhanu tjesteninu s dobivenim pestom, grčkim jogurtom i kiselim vrhnjem te s pripremljenom piletinom. Po želji u nju dodaj i špinat!
- Dodaj nasjeckanu crvenu papriku, celer, crveni luk, limunov sok i limunovu koricu. Po potrebi začini solju i paprom.
- Pokrij i pričekaj da se ohladi ili odmah posluži toplo. Ako ćeš pričekati neko vrijeme, prije posluživanja dobro promiješaj.
U slast!