Recepti 22. travnja 2022.

Gotova u 15 minuta: Tjestenina s piletinom i pestom od grčkog jogurta

foto: Shutterstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Za jednostavne užitke...

Jednostavno povrće, hrskavo i svježe, pogotovo ako dolazi iz domaćeg vrta, u spoju s pestom od kremastog grčkog jogurta te kiselim vrhnjem zajedno daje jelo brze pripreme na kojem ćeš biti zahvalna za vrijeme ljetnih dana.

U njemu će uživati cijela obitelj, a ako nakon ručka ili večere ostane nešto viška, tjesteninu pohrani u hladnjak i sačuvaj ju za sljedeći dan! Sve što ćeš trebati napravi s njom prije posluživanja jest dobro ju promiješati! 

 

Možda vas zanima... Ljetna verzija zapečene tjestenine s ricottom i rajčicom Recepti

 

Sastojci:

  • 300 g tjestenine
  • pileće bijelo meso
  • 60 g listova bosiljka
  • 4 žlice pinjola ili nasjeckanih tostiranih badema
  • 25 g naribanog parmezana
  • 4 češnja češnjaka 
  • 100 mL ekstra djevičanskog maslinovog ulja
  • 200 g grčkog jogurta
  • 60 mL kiselog vrhnja
  • 70 g crvene paprike 
  • 60 g nasjeckanog celera
  • špinat, po želji
  • 1 žlica crvenog luka 
  • 3 žličice svježeg limunovog soka
  • 1/2 žličice limunove korice
  • sol, papar

Priprema:

  1. Tjesteninu skuhaj prema uputama da bude al dente u slanoj vodi.
  2. Na kockice nareži pileće bijelo meso, začini po volji i zapeci u tavici.
  3. Dok se tjestenina kuha i piletina peče, u većoj zdjeli pomiješaj bosiljak, pinjole ili bademe, parmezan, češnjak i maslinovo ulje; miješaj sve dok ne dobiješ glatku smjesu.
  4. U drugoj zdjeli pomiješaj kuhanu tjesteninu s dobivenim pestom, grčkim jogurtom i kiselim vrhnjem te s pripremljenom piletinom. Po želji u nju dodaj i špinat!
  5. Dodaj nasjeckanu crvenu papriku, celer, crveni luk, limunov sok i limunovu koricu. Po potrebi začini solju i paprom.
  6. Pokrij i pričekaj da se ohladi ili odmah posluži toplo. Ako ćeš pričekati neko vrijeme, prije posluživanja dobro promiješaj.

U slast!

 

Možda vas zanima... Hladna salata s tjesteninom i ukusnim umakom Recepti
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.