gastro postao
Ova juha često je predjelo u španjolskim kuhinjama. Dakle, zove na nešto jako fino, u što ćete se lako i uvjeriti!
Vrijeme pripreme: do 60 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 863
Potrebno vam je
- 2 kriška slanina suha, masna
- luk ,crveni
- češnjak
- 600 g govedina
- 2.50 žlica čili u prahu
- 1.50 mala žlica kumin, mljeveni
- 1.50 mala žlica slatka paprika
- 0.50 mala žlica papar
- 1 mala žlica sol
- 400 ml pelati
- 240 g pasirana rajčica (passata)
- 1 šalica pivo
- 1 mala žlica worchester umak
- 400 g grah,crveni
Priprema
- U velikoj tavi prepržite slaninu na umjerenoj vatri. Nakon pet minuta smanjite vatru i dodajte luk pa poklopite posudu i pržite od pet do sedam minuta.
- Otklopite, dodajte češnjak i pržite minutu. Pojačajte vatru i umiješajte meso. Pržite ga oko sedam minuta pa dodajte začine i žličicu soli.
- Pržite još minutu. Umiješajte rajčice iz konzerve, umak od rajčica, pivo i worcestershire te pustite da zavrije. Smanjite vatru i poklopite na pola pa kuhajte 30 minuta.
- Dodajte grah i kuhajte još desetak minuta. Začinite solju i poslužite.
Izvor Skuhatćute