Recepti 17. svibnja 2016.

Goveđa juha s grahom na španjolski način

Juha
Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Ova juha često je predjelo u španjolskim kuhinjama. Dakle, zove na nešto jako fino, u što ćete se lako i uvjeriti!

Vrijeme pripreme: do 60 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 863

Potrebno vam je

  • 2 kriška slanina suha, masna
  • luk ,crveni
  • češnjak
  • 600 g govedina
  • 2.50 žlica čili u prahu
  • 1.50 mala žlica kumin, mljeveni
  • 1.50 mala žlica slatka paprika
  • 0.50 mala žlica papar
  • 1 mala žlica sol
  • 400 ml pelati
  • 240 g pasirana rajčica (passata)
  • 1 šalica pivo
  • 1 mala žlica worchester umak
  • 400 g grah,crveni

Priprema

  1. U velikoj tavi prepržite slaninu na umjerenoj vatri. Nakon pet minuta smanjite vatru i dodajte luk pa poklopite posudu i pržite od pet do sedam minuta.
  2. Otklopite, dodajte češnjak i pržite minutu. Pojačajte vatru i umiješajte meso. Pržite ga oko sedam minuta pa dodajte začine i žličicu soli.
  3. Pržite još minutu. Umiješajte rajčice iz konzerve, umak od rajčica, pivo i worcestershire te pustite da zavrije. Smanjite vatru i poklopite na pola pa kuhajte 30 minuta.
  4. Dodajte grah i kuhajte još desetak minuta. Začinite solju i poslužite.

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.