Recepti 13. listopada 2014.

Govedina na tajlandski način

gastro postao gastro.24sata.hr
Uživajte u goveđem fileu s rezancima u sočnom tajlandskom umaku

Vrijeme pripreme: do 45 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 476

Potrebno vam je

  • 200 g tjestenina s jajima
  • 400 g govedina
  • 2 žlica ulje suncokretovo
  • 1 kom crvena paprika
  • 2 režanj češnjak
  • 8 kom mladi luk
  • 60 ml limunov sok
  • 0.04 šalica korijander
  • 0.04 šalica menta
  • 2 žlica tajlandski riblji umak
  • 3 žlica čili umak
  • 500 g bok choya

Priprema

  1. Kuhajte suhe rezance (tjestenina) u kipućoj vodi po uputama na pakiranju. Ocijedite ih.
  2. Narežite file govedine okomito prema vlaknima na jednake plosnate tanke rezance.
  3. Zagrijte pola ulja u tavi ili woku, dodajte govedinu. Nemojte pržiti svu govedinu odjedanput, već je u par navrata kratko prepržite na jakoj vatri dok meso ne potamni ali ne smije se potpuno ispeći. Izvadite iz tave i ocijedite na papirnatim ubrusima.
  4. U istoj tavi zagrijte ostatak ulja i dodajte papriku narezanu na rezance i zgnječeni češnjak te pržite 1 minutu na jakoj vatri.
  5. Dodajte sok od limete, slatki umak od čili papričica, riblji umak, sveže sjeckani korijandar i metvicu, tjesteninu i govedinu te pržite uz miješanje na jakoj vatri 2 minute, odnosno dok se ne zagrije.
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.