gastro postao
Uživajte u goveđem fileu s rezancima u sočnom tajlandskom umaku
Vrijeme pripreme: do 45 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 476
Potrebno vam je
- 200 g tjestenina s jajima
- 400 g govedina
- 2 žlica ulje suncokretovo
- 1 kom crvena paprika
- 2 režanj češnjak
- 8 kom mladi luk
- 60 ml limunov sok
- 0.04 šalica korijander
- 0.04 šalica menta
- 2 žlica tajlandski riblji umak
- 3 žlica čili umak
- 500 g bok choya
Priprema
- Kuhajte suhe rezance (tjestenina) u kipućoj vodi po uputama na pakiranju. Ocijedite ih.
- Narežite file govedine okomito prema vlaknima na jednake plosnate tanke rezance.
- Zagrijte pola ulja u tavi ili woku, dodajte govedinu. Nemojte pržiti svu govedinu odjedanput, već je u par navrata kratko prepržite na jakoj vatri dok meso ne potamni ali ne smije se potpuno ispeći. Izvadite iz tave i ocijedite na papirnatim ubrusima.
- U istoj tavi zagrijte ostatak ulja i dodajte papriku narezanu na rezance i zgnječeni češnjak te pržite 1 minutu na jakoj vatri.
- Dodajte sok od limete, slatki umak od čili papričica, riblji umak, sveže sjeckani korijandar i metvicu, tjesteninu i govedinu te pržite uz miješanje na jakoj vatri 2 minute, odnosno dok se ne zagrije.