Recepti 13. listopada 2014.

Govedina Wellington

gastro postao gastro.24sata.hr
Engleska govedina kojoj ne može odoljeti ni jedan gurman

Vrijeme pripreme: do 90 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 624

Potrebno vam je

  • 300 g tijesto za savijače
  • 6 kriška kuhana šunka
  • 600 g biftek
  • 350 g šampinjoni (uzgojeni)
  • 2 kom žumanjak kokošji (sirovi )
  • 1 kom luk ,crveni
  • 2 mala žlica senf
  • ulje suncokretovo
  • maslac, slani
  • sol
  • svježe mljeveni papar

Priprema

  1. Biftek očistite od žilica, posolite i popaprite. Na malo vruća ulja popržite ga sa svih strana. Vrućeg namažite senfom te ga odložite sa strane da se ohladi.
  2. Luk i šampinjone narežite na komadiće pa popržite u tavi u kojoj ste pripremili meso. Posolite i popaprite prema ukusu, dodajte malo maslaca te držite na vatri dok voda ne ispari. Ostavite sa strane da se ohlade pa ih usitnite u blenderu.
  3. Na kuhinjskoj foliji razvaljajte lisnato u pravokutnik. Na njega rasporedite kriške šunke da prekrivaju cijelu površinu, a na njih ravnomjerno rasporedite gljive. U sredinu pravokutnika stavite biftek pa ga brzo obložite lisnatim tijestom. Meso treba biti čvrsto zatvoreno sa svih strana (bez zračnih džepova), a sve namirnice hladne, kako bi lisnato ostalo elastično. Tako pripremljen biftek stavite 10-ak min u zamrzivač.
  4. Potom uklonite foliju, a lisnato premažite žutanjcima. Pecite na 200°c 35-40 min. Pustite da odstoji 15 min prije posluživanja.

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.