gastro postao
Engleska govedina kojoj ne može odoljeti ni jedan gurman
Vrijeme pripreme: do 90 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 624
Potrebno vam je
- 300 g tijesto za savijače
- 6 kriška kuhana šunka
- 600 g biftek
- 350 g šampinjoni (uzgojeni)
- 2 kom žumanjak kokošji (sirovi )
- 1 kom luk ,crveni
- 2 mala žlica senf
- ulje suncokretovo
- maslac, slani
- sol
- svježe mljeveni papar
Priprema
- Biftek očistite od žilica, posolite i popaprite. Na malo vruća ulja popržite ga sa svih strana. Vrućeg namažite senfom te ga odložite sa strane da se ohladi.
- Luk i šampinjone narežite na komadiće pa popržite u tavi u kojoj ste pripremili meso. Posolite i popaprite prema ukusu, dodajte malo maslaca te držite na vatri dok voda ne ispari. Ostavite sa strane da se ohlade pa ih usitnite u blenderu.
- Na kuhinjskoj foliji razvaljajte lisnato u pravokutnik. Na njega rasporedite kriške šunke da prekrivaju cijelu površinu, a na njih ravnomjerno rasporedite gljive. U sredinu pravokutnika stavite biftek pa ga brzo obložite lisnatim tijestom. Meso treba biti čvrsto zatvoreno sa svih strana (bez zračnih džepova), a sve namirnice hladne, kako bi lisnato ostalo elastično. Tako pripremljen biftek stavite 10-ak min u zamrzivač.
- Potom uklonite foliju, a lisnato premažite žutanjcima. Pecite na 200°c 35-40 min. Pustite da odstoji 15 min prije posluživanja.
Izvor Skuhatćute