gastro postao
Popularni osso bucco u originalu se poslužuje s milanskom rižom, ali odličan je i u kombinaciji s gremoladom
Vrijeme pripreme: do 120 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 35
Potrebno vam je
- 2 kom goveđa koljenica
- pšenično brašno, bijelo
- ulje repičino
- 0.50 kom luk ,crveni
- 1.50 žlica maslac, slani
- 0.50 šalica pelati
- 295 ml goveđi temeljac
- 295 ml pileći temeljac
Priprema
- Pobrašnjene koljenice popecite na ulju i maknite.
- Propirjajte luk pa dodajte rajčice. Umiješajte maslac i brašno. Ulijte vino i reducirajte za pola.
- Ulijte temeljce, vratite meso i kuhajte 1,5-2 sata. Kad meso omekša, ukrasite ga gremoladom.
Izvor Skuhatćute