Recepti 03. listopada 2014.

Goveđi osso bucco s gremoladom

gastro postao gastro.24sata.hr
Popularni osso bucco u originalu se poslužuje s milanskom rižom, ali odličan je i u kombinaciji s gremoladom

Vrijeme pripreme: do 120 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 35

Potrebno vam je

  • 2 kom goveđa koljenica
  • pšenično brašno, bijelo
  • ulje repičino
  • 0.50 kom luk ,crveni
  • 1.50 žlica maslac, slani
  • 0.50 šalica pelati
  • 295 ml goveđi temeljac
  • 295 ml pileći temeljac

Priprema

  1. Pobrašnjene koljenice popecite na ulju i maknite.
  2. Propirjajte luk pa dodajte rajčice. Umiješajte maslac i brašno. Ulijte vino i reducirajte za pola.
  3. Ulijte temeljce, vratite meso i kuhajte 1,5-2 sata. Kad meso omekša, ukrasite ga gremoladom.

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.