Recepti 13. listopada 2014.

Gözleme s kobasicom i lukom

gastro postao gastro.24sata.hr
Tijesto s ukusnim punjenjem koje ćete pripremiti u tren oka

Vrijeme pripreme: do 30 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 20

Potrebno vam je

  • 2 šalica pšenično brašno, bijelo
  • 0.75 šalica ulje maslinovo
  • 2 kom kobasica (prosjek )
  • 400 g feta sir
  • 1 šalica voda
  • 0.30 šalica kopar
  • 4 kom mladi luk
  • 1.25 šalica peršin, list
  • 400 g rajčica, crvena

Priprema

  1. Pomiješajte brašno i malo soli pa napravite rupu u sredini. U nju ulijte 1/4 šalice ulja s 3/4 šalice vode pa zamijesite tijesto. Zamotajte ga u foliju i pustite da odstoji 20-ak minuta.
  2. Za nadjev zagrijte žlicu ulja na tavi i popržite kriške kobasica. Prebacite ih u posebnu posudu te pomiješajte s fetom, većim dijelom kopra i rajčica, tri sjeckana luka i šalicom peršina.
  3. Podijelite tijesto na četiri dijela, razvaljajte ga i izrežite u kvadrate veličine 30 cm x 38 cm. Stavite po četvrtinu nadjeva na svaki kvadrat. Presavinite kraće strane prema sredini pa okrenite s druge strane i opet presavinite. Dobro pričvrstite.
  4. Zagrijte dvije žlice maslinova ulja pa popržite gözleme s obiju strana. Poslužite sa salatom koju napravite od rajčica i preostalih sastojaka.

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.