gastro postao
Tijesto s ukusnim punjenjem koje ćete pripremiti u tren oka
Vrijeme pripreme: do 30 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 20
Potrebno vam je
- 2 šalica pšenično brašno, bijelo
- 0.75 šalica ulje maslinovo
- 2 kom kobasica (prosjek )
- 400 g feta sir
- 1 šalica voda
- 0.30 šalica kopar
- 4 kom mladi luk
- 1.25 šalica peršin, list
- 400 g rajčica, crvena
Priprema
- Pomiješajte brašno i malo soli pa napravite rupu u sredini. U nju ulijte 1/4 šalice ulja s 3/4 šalice vode pa zamijesite tijesto. Zamotajte ga u foliju i pustite da odstoji 20-ak minuta.
- Za nadjev zagrijte žlicu ulja na tavi i popržite kriške kobasica. Prebacite ih u posebnu posudu te pomiješajte s fetom, većim dijelom kopra i rajčica, tri sjeckana luka i šalicom peršina.
- Podijelite tijesto na četiri dijela, razvaljajte ga i izrežite u kvadrate veličine 30 cm x 38 cm. Stavite po četvrtinu nadjeva na svaki kvadrat. Presavinite kraće strane prema sredini pa okrenite s druge strane i opet presavinite. Dobro pričvrstite.
- Zagrijte dvije žlice maslinova ulja pa popržite gözleme s obiju strana. Poslužite sa salatom koju napravite od rajčica i preostalih sastojaka.
Izvor Skuhatćute