gastro postao
Suha svinjska rebra dat će grahu poseban okus zbog kojeg ćete odmah zavoljeti ovo jelo
Vrijeme pripreme: do 180 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 641
Potrebno vam je
- 500 g grah, bijeli
- 500 g svinjska rebrica
- 125 g luk ,crveni
- 125 g čili papričica
- 2 žlica mast svinjska, nesoljena
- 1 žlica pšenično brašno, bijelo
- 2 žlica slatka paprika
Priprema
- Grah očistite, stavite u hladnu vodu i ostavite da se namoči preko noći.
- Sutradan ga prokuhajte, odlijte vodu i nalijte toplu vodu. Operite sušena rebra te dodajte grah s lukom i feferonima (prema ukusu). Kuhajte na laganoj vatri dva-tri sata ili dok grah i rebra ne omekšaju.
- Zatim napravite zapršku od masnoće i brašna. Dodajte mljevenu slatku crvenu papriku papriku, dolijte malo hladne vode te promiješajte i dodajte grah. Kuhajte još 15-ak minuta da se brašno iz zaprške dobro prokuha te poslužite.
Izvor Skuhatćute