Te male okruglice sreće! Dobro, nekima su izvor ne-sreće, pa ih ne vole vidjeti na tanjuru, ali to nije naš problem i takvi više ne čitaju dalje od naslova. Mi im se možemo diviti i obožavati ih! Ali ni to nije sve. Voljeni krumpir i fina pržena slanina. Ma jednostavno ne može bolje! Spoji krumpir i prokulice u kremasti ručak pa ih posluži uz omiljena mesna i povrtna jela ili kao samostalno, kremasto i naprosto neodoljivo jelo. Ove gratinirane prokulice s krumpirom i slaninom dodat će boju svakom sivom danu, garantirano - ili gratinirano.
Pripremljene na ovaj način, prokulice će poprimiti sasvim nove arome, a slanina i kremasti umak s češnjakom učinit će ih još ukusnijima. Za prste polizati!
Gratinirane prokulice s krumpirom i slaninom
Sastojci:
- 4 kriške slanine
- 400 g prokulica
- 400 g krumpira
- 2 žlice krušnih mrvica
- 2 žlice parmezana
- 50 ml mlijeka
- 2 režnja češnjaka
- sol
- svježe mljeveni papar
Priprema:
- Ugrij pećnicu na 180° stupnjeva.
- Pomiješaj mlijeko, vrhnje i češnjak pa začini solju i paprom.
- Preprži slaninu i dodaj prokulice.
- Četvrtinom krumpira prekrij dno vatrostalne posude, gore stavi trećinu slanine i prokulica pa ponovi postupak.
- Pomiješaj parmezan i krušne mrvice. Prelij smjesu s mlijekom preko krumpira i pospi mješavinom s mrvicama.
- Peci 45 min.
Dobar tek!