gastro postao
                                            
                                        
                                    Vrijeme pripreme: do 90 min
Broj porcija: 8
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 158
Potrebno vam je
- 2 kom kelj glavati
 - 1 kom cvjetača (samo cvijet)
 - 0.50 žličica muškatni oraščić
 - 1 žličica sol
 - 6 dl vrhnje za kuhanje
 - 200 g cheddar
 
Priprema
- Pećnicu zagrijte na 180°C.
 - Cvjetaču kratko blanširajte u kipućoj vodi.
 - Listove kelja i blanširanu cvjetaču posložite u pladanj za pečenje veličine oko 22 puta 32 cm. Začinite sa soli, paprom i muškatnim oraščićem.
 - Prelijte vrhnjem, a zatim poslažite kriške sira preko kelja.
 - Pecite u zagrijanoj pećnici 50 min do 1 sat, da se vrhnje zgusne, a sir poprimi smećkastu boju. Prije serviranja ohladite nekoliko minuta.