gastro postao
Vrijeme pripreme: do 90 min
Broj porcija: 8
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 158
Potrebno vam je
- 2 kom kelj glavati
- 1 kom cvjetača (samo cvijet)
- 0.50 žličica muškatni oraščić
- 1 žličica sol
- 6 dl vrhnje za kuhanje
- 200 g cheddar
Priprema
- Pećnicu zagrijte na 180°C.
- Cvjetaču kratko blanširajte u kipućoj vodi.
- Listove kelja i blanširanu cvjetaču posložite u pladanj za pečenje veličine oko 22 puta 32 cm. Začinite sa soli, paprom i muškatnim oraščićem.
- Prelijte vrhnjem, a zatim poslažite kriške sira preko kelja.
- Pecite u zagrijanoj pećnici 50 min do 1 sat, da se vrhnje zgusne, a sir poprimi smećkastu boju. Prije serviranja ohladite nekoliko minuta.