gastro postao
Sočna grdobina peče se na grillu zamotana u aluminijsku foliju, uz dodatak maslinovog ulja, češnjaka i ružmarina
Vrijeme pripreme: do 45 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Složeno
Kalorija po osobi: 415
Potrebno vam je
- 800 g grdobina
- 150 g kukuruzno brašno ili krupica
- 100 g slanutak, suhi
- 50 g rukola
- 150 g rajčica, crvena
- 100 g tikvice, zelene
- 20 g gorgonzola
- češnjak
- luk ,crveni
- bosiljak, vezica
- ružmarin
- ulje maslinovo
- sol
- papar
Priprema
- Grdobinu stavite na aluminijsku foliju, začinite, pouljite i zamotanu stavite peći na žar ili grill tavu.
- U proključalu vodu dodajte nasjeckani češnjak, maslinovo ulje, začine i skuhajte palentu. Kad je gotova, maknite sa vatre i dodajte miješajući nasjeckanu gorgonzolu.
- Na maslinovom ulju prepržite slanutak, zgnječite vilicom i dodajte rikulu. Sve dobro prepržite i začinite.
- Rajčici ogulite kožu i nasjeckajte kao i tikvicu, na kockice. Na maslinovom ulju i maslacu prepržite tikvice i dodajte rajčicu. Sve dobro kratko prepržite i začinite sa soli i paprom.
- Na maslinovom ulju prepržite nasjeckan crveni luk, dodajte sok od rajčite, svježi bosiljak i začinite.
Izvor Dino Bebić