Recepti 13. listopada 2014.

Grdobina sa žara s trostrukim prilogom

gastro postao gastro.24sata.hr
Sočna grdobina peče se na grillu zamotana u aluminijsku foliju, uz dodatak maslinovog ulja, češnjaka i ružmarina

Vrijeme pripreme: do 45 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Složeno

Kalorija po osobi: 415

Potrebno vam je

  • 800 g grdobina
  • 150 g kukuruzno brašno ili krupica
  • 100 g slanutak, suhi
  • 50 g rukola
  • 150 g rajčica, crvena
  • 100 g tikvice, zelene
  • 20 g gorgonzola
  • češnjak
  • luk ,crveni
  • bosiljak, vezica
  • ružmarin
  • ulje maslinovo
  • sol
  • papar

Priprema

  1. Grdobinu stavite na aluminijsku foliju, začinite, pouljite i zamotanu stavite peći na žar ili grill tavu.
  2. U proključalu vodu dodajte nasjeckani češnjak, maslinovo ulje, začine i skuhajte palentu. Kad je gotova, maknite sa vatre i dodajte miješajući nasjeckanu gorgonzolu.
  3. Na maslinovom ulju prepržite slanutak, zgnječite vilicom i dodajte rikulu. Sve dobro prepržite i začinite.
  4. Rajčici ogulite kožu i nasjeckajte kao i tikvicu, na kockice. Na maslinovom ulju i maslacu prepržite tikvice i dodajte rajčicu. Sve dobro kratko prepržite i začinite sa soli i paprom.
  5. Na maslinovom ulju prepržite nasjeckan crveni luk, dodajte sok od rajčite, svježi bosiljak i začinite.

Izvor Dino Bebić

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.