gastro postao
Talijanske grickalice koje odlično odgovaraju uz pršut
Vrijeme pripreme: do 120 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 271
Potrebno vam je
- 250 g oštro brašno
- 1 mala žlica sol
- 1 mala žlica šećer, kristal
- 0.50 mala žlica suhi kvasac
- 1 žlica ulje maslinovo
- 1 kom jaje kokošje
- sjemenke sezama, oljuštene suhe
- krupna morska sol
- 1.20 dl voda
Priprema
- U zdjeli za miksanje pomiješamo brašno, sol, šećer i kvasac. Dodamo 1,2 dcl vode da se smjesa spoji u podatno tijesto. Mijesimo 10 minuta. Stavimo ga u lagano nauljenu zdjelu i labavo prekrijemo nauljenom plastičnom folijom. Ostavimo da se diže na toplom jedan sat.
- Nauljimo dva lima za pečenje. Zagrijemo pećnicu na temperaturu od 220°C. Prebacimo tijesto na pobrašnjenu površinu i premijesimo. Natrgamo ga na komade veličine oraha i svaki izvaljamo u štapić debljine olovke. Razmaknute ih stavimo u lim za pečenje.
- Premažemo ih jajetom te polovicu pospemo sezamovim sjemenkama, a drugu polovicu solju. Tijesto se ne smije dignuti nakon što ga oblikujemo.
- Pečemo 12 – 15 minuta. Poslužimo ih kad se ohlade.