Recepti 13. listopada 2014.

Grissini

Grissini
gastro postao gastro.24sata.hr
Talijanske grickalice koje odlično odgovaraju uz pršut

Vrijeme pripreme: do 120 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 271

Potrebno vam je

  • 250 g oštro brašno
  • 1 mala žlica sol
  • 1 mala žlica šećer, kristal
  • 0.50 mala žlica suhi kvasac
  • 1 žlica ulje maslinovo
  • 1 kom jaje kokošje
  • sjemenke sezama, oljuštene suhe
  • krupna morska sol
  • 1.20 dl voda

Priprema

  1. U zdjeli za miksanje pomiješamo brašno, sol, šećer i kvasac. Dodamo 1,2 dcl vode da se smjesa spoji u podatno tijesto. Mijesimo 10 minuta. Stavimo ga u lagano nauljenu zdjelu i labavo prekrijemo nauljenom plastičnom folijom. Ostavimo da se diže na toplom jedan sat.
  2. Nauljimo dva lima za pečenje. Zagrijemo pećnicu na temperaturu od 220°C. Prebacimo tijesto na pobrašnjenu površinu i premijesimo. Natrgamo ga na komade veličine oraha i svaki izvaljamo u štapić debljine olovke. Razmaknute ih stavimo u lim za pečenje.
  3. Premažemo ih jajetom te polovicu pospemo sezamovim sjemenkama, a drugu polovicu solju. Tijesto se ne smije dignuti nakon što ga oblikujemo.
  4. Pečemo 12 – 15 minuta. Poslužimo ih kad se ohlade.

Izvor 'Kuhinje svijeta - Talijanska kuharica'

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.