gastro postao
                                            
                                        
                                    Talijanske grickalice koje odlično odgovaraju uz pršut
                                
                                
                                    
                                
                                Vrijeme pripreme: do 120 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 271
Potrebno vam je
- 250 g oštro brašno
 - 1 mala žlica sol
 - 1 mala žlica šećer, kristal
 - 0.50 mala žlica suhi kvasac
 - 1 žlica ulje maslinovo
 - 1 kom jaje kokošje
 - sjemenke sezama, oljuštene suhe
 - krupna morska sol
 - 1.20 dl voda
 
Priprema
- U zdjeli za miksanje pomiješamo brašno, sol, šećer i kvasac. Dodamo 1,2 dcl vode da se smjesa spoji u podatno tijesto. Mijesimo 10 minuta. Stavimo ga u lagano nauljenu zdjelu i labavo prekrijemo nauljenom plastičnom folijom. Ostavimo da se diže na toplom jedan sat.
 - Nauljimo dva lima za pečenje. Zagrijemo pećnicu na temperaturu od 220°C. Prebacimo tijesto na pobrašnjenu površinu i premijesimo. Natrgamo ga na komade veličine oraha i svaki izvaljamo u štapić debljine olovke. Razmaknute ih stavimo u lim za pečenje.
 - Premažemo ih jajetom te polovicu pospemo sezamovim sjemenkama, a drugu polovicu solju. Tijesto se ne smije dignuti nakon što ga oblikujemo.
 - Pečemo 12 – 15 minuta. Poslužimo ih kad se ohlade.