Recepti 13. listopada 2014.

Guacamole

Guacamole
gastro postao gastro.24sata.hr
Pripremite popularni umak u samo 30 minuta i uživajte u jedinstvenom okusu

Vrijeme pripreme: do 30 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 2

Potrebno vam je

  • 1 kom luk ,crveni
  • 1 režanj češnjak
  • 1 g limeta
  • 3 kom avokado (mesnati dio)
  • 1 žlica korijander
  • sol
  • svježe mljeveni papar

Priprema

  1. U velikoj zdjeli dobro promiješajte luk, češnjak, koru i sok limete te odložite. Možete dodati i malo taco umaka prema ukusu.
  2. Raspolovite avokado po duljini. Zaokrenite u suprotnim smjerovima i odvojite polovice. Velikim oštrim nožem uklonite košticu.
  3. Polovice avokada stavite na dasku za rezanje. Lagano rasijecite koru po duljini i polako povucite da biste je odvojili od mesa. Druga je mogućnost žlicom izdubiti meso, stružući po kori kako biste izvadili ostatke mesa.
  4. Grubo narežite avokado i odmah stavite u zdjelu s mješavinom luka i limete. Zgnječite avokado dok ne dobijete gotovo glatku smjesu. Začinite solju i paprom prema ukusu, a zatim umiješajte nasjeckani korijandar.
  5. Stavite u zdjelu za serviranje i ukrasite listićima korijandra. Želite li malo papreniji okus možete umiješati kap tabasco umaka, ljutiku (mladi luk ) ili zelenu čili papričicu, očišćenu od sjemenki, sitno nasjeckano.

Pripremite popularni umak u samo 30 minuta i uživajte u jedinstvenom okusu

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.