gastro postao
Pripremite popularni umak u samo 30 minuta i uživajte u jedinstvenom okusu
Vrijeme pripreme: do 30 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 2
Potrebno vam je
- 1 kom luk ,crveni
- 1 režanj češnjak
- 1 g limeta
- 3 kom avokado (mesnati dio)
- 1 žlica korijander
- sol
- svježe mljeveni papar
Priprema
- U velikoj zdjeli dobro promiješajte luk, češnjak, koru i sok limete te odložite. Možete dodati i malo taco umaka prema ukusu.
- Raspolovite avokado po duljini. Zaokrenite u suprotnim smjerovima i odvojite polovice. Velikim oštrim nožem uklonite košticu.
- Polovice avokada stavite na dasku za rezanje. Lagano rasijecite koru po duljini i polako povucite da biste je odvojili od mesa. Druga je mogućnost žlicom izdubiti meso, stružući po kori kako biste izvadili ostatke mesa.
- Grubo narežite avokado i odmah stavite u zdjelu s mješavinom luka i limete. Zgnječite avokado dok ne dobijete gotovo glatku smjesu. Začinite solju i paprom prema ukusu, a zatim umiješajte nasjeckani korijandar.
- Stavite u zdjelu za serviranje i ukrasite listićima korijandra.
Želite li malo papreniji okus možete umiješati kap tabasco umaka, ljutiku (mladi luk ) ili zelenu čili papričicu, očišćenu od sjemenki, sitno nasjeckano.
Pripremite popularni umak u samo 30 minuta i uživajte u jedinstvenom okusu