Recepti 13. listopada 2014.

Gurmansko pečenje sa sirom i krumpirom

gastro postao gastro.24sata.hr
Gurmansko pečenje za gurmanski užitak

Vrijeme pripreme: do 90 min

Broj porcija: 5

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 374

Potrebno vam je

  • 1500 g krumpir, zreli
  • 1 kom luk ,crveni
  • 3 žlica maslac, slani
  • 100 ml vino bijelo
  • 300 ml mlijeko kravlje ( 3.3% masti )
  • 400 ml vrhnje za kuhanje
  • 3 list kadulja
  • parmezan

Priprema

  1. Kuhajte krumpire tri minute, ohladite i izrežite na ploške.
  2. Pirjajte luk na maslacu pet minuta, ulijte vino, mlijeko i vrhnje.
  3. Poslažite krumpire u posudu, dodajte smjesu, kadulju, pola sira i promiješajte.
  4. Premjestite sve u posudu za pečenje, pospite sirom i paprom te pecite 30 minuta na 170°c prekriveno alu-folijom pa je maknite i pecite još 35-40 min.

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.