gastro postao
Gurmansko pečenje za gurmanski užitak
Vrijeme pripreme: do 90 min
Broj porcija: 5
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 374
Potrebno vam je
- 1500 g krumpir, zreli
- 1 kom luk ,crveni
- 3 žlica maslac, slani
- 100 ml vino bijelo
- 300 ml mlijeko kravlje ( 3.3% masti )
- 400 ml vrhnje za kuhanje
- 3 list kadulja
- parmezan
Priprema
- Kuhajte krumpire tri minute, ohladite i izrežite na ploške.
- Pirjajte luk na maslacu pet minuta, ulijte vino, mlijeko i vrhnje.
- Poslažite krumpire u posudu, dodajte smjesu, kadulju, pola sira i promiješajte.
- Premjestite sve u posudu za pečenje, pospite sirom i paprom te pecite 30 minuta na 170°c prekriveno alu-folijom pa je maknite i pecite još 35-40 min.
Izvor Skuhatćute