Recepti 13. listopada 2014.

Gusarski čaj na moderan način

gastro postao gastro.24sata.hr
Crni čaj i bijelo vino odično se slažu s limunom i narančom uz dodatak ruma

Vrijeme pripreme: do 15 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 152

Potrebno vam je

  • 0.50 l crni čaj
  • 0.50 l vino bijelo
  • 150 g šećer, kristal
  • 2 kom limun
  • 2 kom naranča (žuto - narančasto meso)
  • 2.50 dl tamni rum

Priprema

  1. Najprije skuhajte crni čaj pa mu dodajte vino, šećer, kore i sok od limuna te kore i sok od naranče. Zagrijte tik do vrenja, ali neka ne zavrije. Odmah procijedite.
  2. Maknite s vatre, dodajte rum i dobro promiješajte
  3. Poslužite vruće u vatrostalnim šalicama ili čašama. Radi još intenzivnijeg mirisa punču možete dodati štapić cimeta, klinčiće ili zvjezdasti anis.

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.