Recepti Prilog 10. prosinca 2024.

Guštaj u kanapeima od dimljene tune

Prilog
85 MIN
0 MIN
6
SREDNJE
kanapei s tunom
Kanapei s dimljenom tunom
foto: Markie's Kitchen/Pinterest
Kanapei od dimljene tune oduševiti sve kombinacijom kremaste teksture, hrskavosti i svježine. Posluži ih uz čašu omiljenog vina ili pjenušca i uživaj u savršenoj ravnoteži okusa

Ovi kanapei od dimljene tune spajaju svježinu, okus i zdravlje u jednom zalogaju. Tuna, nezaobilazni izvor proteina i omega-3 masnih kiselina, ključni je sastojak našeg recepta koji možeš iskoristiti kad pripremaš zabavu za više ljudi te ove zalogaje poslužiti kao finger food.

Tuna je bogata hranjivim tvarima poput selena, pridonosi zdravlju srca, mozga i kože, dok krastavci unose osvježavajuću teksturu i dodatnu dozu vlakana.

tuna konzerva Možda vas zanima... TUNA IZ KONZERVE Pripremi ju na 3 odlična, brza načina Recepti

Za svaki party 

Začini poput worcestershire umaka i tekućeg dima daju ovoj kremastoj smjesi bogat, dimljen okus, dok hrskavi bademovi krekeri pružaju savršenu podlogu za balans ovih zanimljivih okusa. Jednostavni za pripremu, ovi zalogaji savršeni su za koktel zabave, svečane večere ili neformalna okupljanja.

Ne gasi ekran dok kuham

Kanapei od dimljene tune
85 MIN
pripreme
0 MIN
kuhanja
6
porcija
SREDNJE
Sastojci
  • Krem sir 85 g
  • Luk 0,25 šalica
  • Svježi vlasac 2 žlica
  • Maslinovo ulje 2 žličica
  • Old Bay mješavina začina (celer, sol, slatka paprika, crni papar, mljeveni lovor...) 1 žličica
  • Worcestershire umak 0,50 žličica
  • Tekući dim 0,50 žličica
  • Tuna iz konzerve 140 g
  • Piment 2 žlica
  • Krekeri od badema 24 kom
  • Krastavac 0,50 kom
Postupak
  1. U srednjoj zdjeli pomiješaj krem sir, luk, 1 žlicu nasjeckanog vlasca, maslinovo ulje, začin Old Bay, worcestershire umak i tekući dim. Miješaj dok smjesa ne postane glatka i kremasta.


  2. Vilicom usitni tunu. Dodaj tunu i nasjeckani pimient u smjesu od sira. Dobro promiješaj dok se svi sastojci ne sjedine. Pokrij zdjelu i stavi u hladnjak na najmanje 1 sat (ili do 24 sata).

    Tijekom hlađenja, okus dima će se pojačati. Ako nakon hlađenja dimljeni okus nije dovoljno izražen, dodaj još 1/8 do 1/4 žličice tekućeg dima po želji.


  3. Na svaki kreker stavi 1/2 žličice smjese od tune. Na smjesu dodaj plošku krastavca, a zatim na krastavac stavi još 1 1/2 žličicu smjese. Pospi preostalim vlascem za dekoraciju.


Nutritivne vrijednosti

ENERGIJA

112 kcal

5 %

MASTI

6,00 g

8 %

KOLESTEROL

0,21 g

0 %

UH

9,00 g

3 %

PROTEINI

7,00 g

14 %

Smjesu od tune možeš pripremiti do 24 sata unaprijed i čuvati u hladnjaku. Kanapee složi neposredno prije posluživanja kako bi krekeri ostali hrskavi, a okusi svježi.

Kad ti treba snack, isprobaj ove recepte...

Top snack: Kremasti zalogaji od palente Možda vas zanima... TOP SNACK Kremasti i hrskavi zalogaji od palente Recepti Pogačice sa sirom Možda vas zanima... Pogačice sa cheddar sirom i češnjakom Recepti Možda vas zanima... Snack iz snova: Slasne povrtne košarice Kolumne

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.