gastro postao
Ako su ti pri ruci marelice, počasti se ovom brzom i pristupačnom slasticom...
Žudiš za čašom limunade i brzim voćnim desertom? Ovaj recept za crumble s marelicama odgovor je na sve tvoje želje!
Sama priprema neće ti oduzeti više od 15 minuta, a ostatak će posla odraditi pećnica. Na tebi je samo da za to vrijeme izradiš slatko vrhnje ili izvadiš sladoled od vanilije iz zamrzivača.
Naravno, ovaj recept možeš isprobati i s breskvama i nektarinama. Svakako testiraj slatkoću odabranog voća i tome prilagodi količinu meda. U slast!
Sastojci:
- 1 kg marelica
- 1 limun (samo korica)
- 1 žlica škrobnog brašna
- 1/2 žličice mljevenog cimeta
- 1/2 žličice mljevenog đumbira
- 150 g meda
Za crumble:
- 50 g zobenih pahuljica
- 100 g brašna
- 1 žličica cimeta
- 1/2 žličice soli
- 6 žlica hladnog maslaca
- 3 žlice smeđeg šećera
Priprema:
- Zagrij pećnicu na 180 stupnjeva. Veliku, duboku posudu premaži maslacem.
- Marelice operi i nareži na manje komade pa ih prelij medom, pospi škrobnim brašnom, cimetom, đumbirom i koricom limuna. Dobro promiješaj i istresi u posudu.
- Rukama od sastojaka za crumble brzinski umijesi mrvičasto tijesto pa ga rasporedi preko marelica.
- Peci u zagrijanoj pećnici otprilike pola sata. Ostavi na sobnoj temperaturi 10-ak minuta prije serviranja.
Ne zaboravi na kuglicu sladoleda.