gastro postao
Ovako pripremljen i ukrašen krumpir izmamit će vam osmijeh na lice i sigurni smo da ćete poželjeti uzeti još jedan!
Vrijeme pripreme: do 90 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 10
Potrebno vam je
- 4 kriška slanina suha, masna
- 12 kom krumpir, mladi
- maslac, neslani
- sol
- papar
- 2 kom mladi luk
- 2 žlica peršin, list
- 1 režanj češnjak
Priprema
- Izrežite četiri kriške slanine poprečno, svaku na devet komadića, stavite ih na lim za pečenje i ostavite u zamrzivaču oko 30 minuta.
- Zagrijte pećnicu na 180°c. Ogulite krumpire i nožem napravite lepezu - razrežite ih poprečno, ali ne do kraja. Stavite krumpire u vrelu vodu i kuhajte ih četiri minute. Izvadite ih rupičastom žlicom.
- Ubacite po tri komadića smrznute slanine u proreze svakoga krumpira, podjednako raspoređujući slaninu. Rastopite pet žlica maslaca i dobro ga kistom premažite po krumpiru. Sačuvajte višak maslaca za podlijevanje u pećnici. Posolite i popaprite krumpire pa ih pecite sve dok ne dobiju hrskavu zlatnu koricu polijevajući ih tijekom pečenja ostatkom rastopljenog maslaca.
- Pred kraj pečenja rastopite još tri žlice maslaca pa ga promiješajte sa sjeckanim mladim lukom, peršinom i češnjakom. Time prelijte krumpir i pecite ga još pet minuta. Premjestite na pladanj i prema potrebi dodajte još soli i papra.
Izvor Skuhatćute