Recepti 03. listopada 2014.

Hasselback-krumpiri sa slaninom

gastro postao gastro.24sata.hr
Ovako pripremljen i ukrašen krumpir izmamit će vam osmijeh na lice i sigurni smo da ćete poželjeti uzeti još jedan!

Vrijeme pripreme: do 90 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 10

Potrebno vam je

  • 4 kriška slanina suha, masna
  • 12 kom krumpir, mladi
  • maslac, neslani
  • sol
  • papar
  • 2 kom mladi luk
  • 2 žlica peršin, list
  • 1 režanj češnjak

Priprema

  1. Izrežite četiri kriške slanine poprečno, svaku na devet komadića, stavite ih na lim za pečenje i ostavite u zamrzivaču oko 30 minuta.
  2. Zagrijte pećnicu na 180°c. Ogulite krumpire i nožem napravite lepezu - razrežite ih poprečno, ali ne do kraja. Stavite krumpire u vrelu vodu i kuhajte ih četiri minute. Izvadite ih rupičastom žlicom.
  3. Ubacite po tri komadića smrznute slanine u proreze svakoga krumpira, podjednako raspoređujući slaninu. Rastopite pet žlica maslaca i dobro ga kistom premažite po krumpiru. Sačuvajte višak maslaca za podlijevanje u pećnici. Posolite i popaprite krumpire pa ih pecite sve dok ne dobiju hrskavu zlatnu koricu polijevajući ih tijekom pečenja ostatkom rastopljenog maslaca.
  4. Pred kraj pečenja rastopite još tri žlice maslaca pa ga promiješajte sa sjeckanim mladim lukom, peršinom i češnjakom. Time prelijte krumpir i pecite ga još pet minuta. Premjestite na pladanj i prema potrebi dodajte još soli i papra.

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.