Recepti 03. listopada 2014.

Hercegovački uštipci

gastro postao gastro.24sata.hr
Hercegovački uštipci se prema tradicionalnom receptu pripremaju samo od brašna, soli, vode i loze, no voda se može zamijeniti kiselim vrhnjem, mlijekom ili mileramom

Vrijeme pripreme: do 30 min

Broj porcija: 8

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 427

Potrebno vam je

  • 2 kom jaje kokošje
  • 500 g pšenično brašno, bijelo
  • 2 dl vrhnje kiselo (20% masti)
  • 1 mala žlica sol
  • 2.50 dl ulje, biljno

Priprema

  1. Pjenasto umiješajte jaja te im dodajte brašno i sol.
  2. Postupno dodajte umučeno kiselo vrhnje, koje ste prethodno ostavili na sobnoj temperaturi. Neka bude dovoljno gusto da se može grabiti žlicom.
  3. Zagrijte ulje u dubokoj tavi i žlicom sipajte smjesu te pržite uštipke s jedne i druge strane.

Hercegovački uštipci se prema tradicionalnom receptu pripremaju samo od brašna, soli, vode i loze, no voda se može zamijeniti kiselim vrhnjem, mlijekom ili mileramom

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.