gastro postao
Hercegovački uštipci se prema tradicionalnom receptu pripremaju samo od brašna, soli, vode i loze, no voda se može zamijeniti kiselim vrhnjem, mlijekom ili mileramom
Vrijeme pripreme: do 30 min
Broj porcija: 8
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 427
Potrebno vam je
- 2 kom jaje kokošje
- 500 g pšenično brašno, bijelo
- 2 dl vrhnje kiselo (20% masti)
- 1 mala žlica sol
- 2.50 dl ulje, biljno
Priprema
- Pjenasto umiješajte jaja te im dodajte brašno i sol.
- Postupno dodajte umučeno kiselo vrhnje, koje ste prethodno ostavili na sobnoj temperaturi. Neka bude dovoljno gusto da se može grabiti žlicom.
- Zagrijte ulje u dubokoj tavi i žlicom sipajte smjesu te pržite uštipke s jedne i druge strane.
Hercegovački uštipci se prema tradicionalnom receptu pripremaju samo od brašna, soli, vode i loze, no voda se može zamijeniti kiselim vrhnjem, mlijekom ili mileramom
Izvor Skuhatćute