gastro postao
U proljeće se jede, što drugo nego - proljetne rolice. Pripremite ovu brzinsku verziju, umočite ih u umak i uživajte u ovom svjetski poznatom specijalitetu na samo svoj način
Proljetne rolice ultimativni su hit sezone. Pripremiti ih možete od najrazličitijih nadjeva. Dodajte povrće po svojoj želji, ubacite na rezance nasjeckanu piletinu ili neko drugo meso, a zatim sve zarolajte u tijesto za savijače.
Proljetne rolice mogu se pržiti ili peći u pećnici, a uz njih se nevjerojatno dobro slažu umaci na bazi ljutih papričica i rajčice. Bit će odlično predjelo ili grickalica za druženja uz čašu posebnog rižinog vina.
Potrebno vam je:
- 2 režnja češnjaka
- 1 žličica ribanog đumbira
- 1 čili papričica
- 1 poriluk
- 200 g svježeg kupusa
- 2 mrkve
- 1 žlica soja sosa
- 1 žlica limunovog soka
- 50 g maslaca
- Kore za savijače
Priprema:
- Zagrijte wok pa na njega dodajte ulje, protisnuti češnjak i naribani đumbir.
- Ubacite i svježu čili papričicu ako je koristite.
- Kuhajte oko pola minuta pa dodajte sve povrće koje ste nasjeckali na duguljaste štapiće. Začinite soja sosom.
- Kuhajte oko minutu.
- Izvadite iz woka i začinite limunovim sokom.
- Kore za savijače narežite na jednake komade.
- Na svaki komadić dodajte malo nadjeva, a otopljeni maslac koristite kako biste zalijepili krajeve tijesta.
- Rolice rasporedite po papiru za pečenje pa ubacite u pećnicu na 200 stupnjeva, na oko 20 minuta.
- Poslužite uz umak.
Dobar tek!