gastro postao
Poslastica sa zapečenim breskvama odlično se slaže s izmrvljenim keksima u čašici
Vrijeme pripreme: do 45 min
Broj porcija: 6
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 118
Potrebno vam je
- 2.50 šalica mlijeko kravlje, punomasno
- 0.50 šalica šećer, kristal
- 1 mala žlica ekstrakt vanilije
- 2 kom žumanjak kokošji (sirovi )
- 160 g mascarpone
- 0.50 šalica sok od breskve
- 0.25 šalica brandy, gin, rum i sl. (40 vol % alkoh.)
- 6 kom breskva
- 0.50 šalica keksi, mljeveni
Priprema
- U lonac ulijte mlijeko i umiješajte šećer pa kuhajte na umjerenoj vatri pet minuta. Istucite žumanjke s vanilijom i dodajte malo toplog mlijeka pa miješajte dok se ne zgusne.
- Ulijte ostatak mlijeka i kuhajte još nekoliko minuta.
- Ohladite pa dodajte mascarpone i promiješajte.
- Ostavite u hladnjaku na 30 minuta. U posudi pomiješajte sok i brendi.
- Pripremite grill-tavu ili roštilj pa popecite breskve pet minuta.
- Stavite ih u čašice te prelijte kremom od mascarponea i pospite keksima.
- Prelijte brendijem i sokom te poslužite.