Recepti 13. listopada 2014.

Hladne zapečene breskve

Hladne zapečene breskve
gastro postao gastro.24sata.hr
Poslastica sa zapečenim breskvama odlično se slaže s izmrvljenim keksima u čašici

Vrijeme pripreme: do 45 min

Broj porcija: 6

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 118

Potrebno vam je

  • 2.50 šalica mlijeko kravlje, punomasno
  • 0.50 šalica šećer, kristal
  • 1 mala žlica ekstrakt vanilije
  • 2 kom žumanjak kokošji (sirovi )
  • 160 g mascarpone
  • 0.50 šalica sok od breskve
  • 0.25 šalica brandy, gin, rum i sl. (40 vol % alkoh.)
  • 6 kom breskva
  • 0.50 šalica keksi, mljeveni

Priprema

  1. U lonac ulijte mlijeko i umiješajte šećer pa kuhajte na umjerenoj vatri pet minuta. Istucite žumanjke s vanilijom i dodajte malo toplog mlijeka pa miješajte dok se ne zgusne.
  2. Ulijte ostatak mlijeka i kuhajte još nekoliko minuta.
  3. Ohladite pa dodajte mascarpone i promiješajte.
  4. Ostavite u hladnjaku na 30 minuta. U posudi pomiješajte sok i brendi.
  5. Pripremite grill-tavu ili roštilj pa popecite breskve pet minuta.
  6. Stavite ih u čašice te prelijte kremom od mascarponea i pospite keksima.
  7. Prelijte brendijem i sokom te poslužite.
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.