gastro postao
Domaći bosiljak debelog lista mirisniji je, ukusniji i daje više zelene boje, a zamrznete li višak tijesta, uvijek ste spremni za iznenadne goste
Vrijeme pripreme: do 15 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 799
Potrebno vam je
- 250 g maslac, neslani
- 150 g parmezan
- 200 g pšenično brašno, bijelo
- bosiljak, vezica
- sol
- svježe mljeveni papar
- kavijar, granulirani
- crnilo sipe
- mascarpone
Priprema
- Zamijesite glatko tijesto od maslaca, brašna i parmezana te smjesu razdijelite na tri dijela.
- Prvi komad ostavite u prirodnoj žućkastoj boji, u drugi dodajte žlicu sipina crnila, a u treći sitno nasjeckane svježe listiće bosiljka.
- Intenzivniju zelenu dobit ćete tako da se u malo vode kratko skuhate domaći bosiljak. Ako vam je pri ruci, dodajete bilo kakvo drugo zelenilo: rikulu, peršin, mladi špinat... Šokirajte u ledu da ostane zeleno te usitnite u blenderu dok ne postane kremasto.
- Svaki komad premijesite da se boje prožmu s tijestom. Pripremljeno tijesto za biskvite narežite na veličine zalogaja ili dva te pecite u plitkim pekačima na pak-papiru 15 minuta na 170 stupnjeva.
- Kada je biskvit pečen, svaku boju doradite. Biskviti su vrlo ukusni i bez dodavanja namirnica, a mogu se servirati topli i hladni.
- Na crni biskvit dodajte malu žlicu kavijara od pastrve, a na zeleni sasvim malo mascarpone sira. Treći, žuti biskvit s parmezanom ne morate dorađivati
Izvor 'Mirisno ljeto na tanjuru', Ana Grgić