gastro postao
Zamamni njoki s čokoladom i bosiljkom lagano su i brzo jelo za sve prilike.
Vrijeme pripreme: do 30 min
Broj porcija: 2
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 695
Potrebno vam je
- 400 g njoki
- 2 dl umak od pečenke
- 100 g tamna čokolada
- 2 dl pileći temeljac
- sol
- svježe mljeveni papar
- bosiljak, vezica
Priprema
- Skuhajte njoke u vrućoj vodi. Neka se ohlade.
- U zagrijanu tavu ulijte umak demi-glace i spojite ga s tamnom čokoladom pa pustite da prokrčka dvije minute. Dodajte ohlađene njoke i sve zalijte temeljcem. Dodajte soli, papra i sitno nasjeckanog bosiljka.
- Sve okrenite do tri puta u tavi da se dobro prožme. Izvadite na tanjur, pospite bosiljkom i poslužite toplo.
Izvor Skuhatćute