Recepti 13. listopada 2014.

Hotel Bristol: Njoki u paprenoj čokoladi s bosiljkom

gastro postao gastro.24sata.hr
Zamamni njoki s čokoladom i bosiljkom lagano su i brzo jelo za sve prilike.

Vrijeme pripreme: do 30 min

Broj porcija: 2

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 695

Potrebno vam je

  • 400 g njoki
  • 2 dl umak od pečenke
  • 100 g tamna čokolada
  • 2 dl pileći temeljac
  • sol
  • svježe mljeveni papar
  • bosiljak, vezica

Priprema

  1. Skuhajte njoke u vrućoj vodi. Neka se ohlade.
  2. U zagrijanu tavu ulijte umak demi-glace i spojite ga s tamnom čokoladom pa pustite da prokrčka dvije minute. Dodajte ohlađene njoke i sve zalijte temeljcem. Dodajte soli, papra i sitno nasjeckanog bosiljka.
  3. Sve okrenite do tri puta u tavi da se dobro prožme. Izvadite na tanjur, pospite bosiljkom i poslužite toplo.

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.