Recepti 22. travnja 2016.

Hrskava 'pogača' s tikvicama

Hrskava 'pogača' s tikvicama
gastro postao gastro.24sata.hr

Vrijeme pripreme: do 45 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 409

Potrebno vam je

  • 250 g sir kravlji svježi (cottage)
  • 2 kom jaje kokošje
  • 100 g parmezan
  • 250 g tikvice, zelene
  • 1 kom vrhnje za kuhanje
  • 1 kom vrhnje kiselo (20% masti)
  • 1 kom rajčica, crvena
  • 1 kom mrkva, crvena
  • ružmarin

Priprema

  1. Lisnato tijesto (može poslužiti i kupovno zaleđeno, koje prethodno treba odmrznuti) složite u namazanu tepsiju i rubove izdignite par centimetara.
  2. U tako formirani oblik stavite smjesu od posnog svježeg kravljeg sira, jaja, parmezana, naribanih tikvica, mrkve i isjeckane rajčice, jednog slatkog i jednog kiselog vrhnja.
  3. Sve pospite s listićima ružmarina i zapecite 25 minuta na 180°C. Može se jesti toplo i hladno. Narežite u male rombove.
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.