gastro postao
Izvana su hrskave, dok su iznutra mekane i sočne. Mogu se pripremiti sa šunkom ili od ostataka pečene piletine
Vrijeme pripreme: do 45 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 310
Nadjev
- 200 g šunka, mršava
- 200 g gouda punomasni
Smjesa za paniranje
- pšenično brašno, bijelo
- 2 kom jaje kokošje
- krušne mrvice
Priprema
- Pripremite klasične palačinke. Na svaku palačinku stavite krišku šunke i krišku sira. Palačinku zamotajte kao sarmu tako da krajeve zataknete u nju.
- Tako zamotane palačinke uvaljajte u brašno zatim u jaja i na kraju u krušne mrvice.
- Pržite ih u dubokom ulju i okrećite ih kako bi dobile lijepu zlatnu boju. Gotove palačinke stavite na kuhinjski papir da upije višak ulja. Poslužite uz umak po želji.
Izvana su hrskave, dok su iznutra mekane i sočne. Mogu se pripremiti sa šunkom ili od ostataka pečene piletine