Recepti 15. svibnja 2016.

Hrskave pohane palačinke sa šunkom i sirom

Pohane palačinke sa šunkom i sirom
Shutterstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Izvana su hrskave, dok su iznutra mekane i sočne. Mogu se pripremiti sa šunkom ili od ostataka pečene piletine

Vrijeme pripreme: do 45 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 310

Nadjev

  • 200 g šunka, mršava
  • 200 g gouda punomasni

Smjesa za paniranje

  • pšenično brašno, bijelo
  • 2 kom jaje kokošje
  • krušne mrvice

Priprema

  1. Pripremite klasične palačinke. Na svaku palačinku stavite krišku šunke i krišku sira. Palačinku zamotajte kao sarmu tako da krajeve zataknete u nju.
  2. Tako zamotane palačinke uvaljajte u brašno zatim u jaja i na kraju u krušne mrvice.
  3. Pržite ih u dubokom ulju i okrećite ih kako bi dobile lijepu zlatnu boju. Gotove palačinke stavite na kuhinjski papir da upije višak ulja. Poslužite uz umak po želji.

Izvana su hrskave, dok su iznutra mekane i sočne. Mogu se pripremiti sa šunkom ili od ostataka pečene piletine

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.