Recepti 03. srpnja 2018.

Štapići od kopra - hrskava i aromatična grickalica

Štapići
Lidija Lončarić
gastro postao gastro.24sata.hr
Ovi štapići lako se mogu pretvoriti u krekere, a super se slažu s različitim umacima te su kao stvoreni za uzbudljive navijačke večeri...

Sezona je kopra što znači da je vrijeme da ga utrpate u baš svako jelo koje vam padne na pamet. Upravo to učinili smo i mi, pa su tako nastali slasni, hrskavi i neodoljivo aromatični štapići od bijelog vina i kopra.

 

Možda vas zanima... Salsa s fetom voli hrskavi tost i druge grickalice Recepti

 

Kod pripreme, pripazite da tijesto ne bude pretvrdo, a zbog tek nekoliko sastojaka, čitav postupak trajat će svega nekoliko minuta. Ovakve grickalice mogu stajati i do tjedan dana u dobro zatvorenoj plastičnoj ili staklenoj posudi, a najfiniji će biti uz kakav dobar umak po samo vašem guštu.

 

Tzatziki Možda vas zanima... Tzatziki - fantastičan grčki umak od krastavaca Recepti Možda vas zanima... Top 5 dipova: Zagrabite slasni umak Recepti

 

Potrebno vam je:

  • Brašno
  • Ulje
  • Bijelo vino
  • Prašak za pecivo
  • Sol i papar
  • Jaje
  • Kopar
  • Maslac

Priprema:

  1. Zamijesite tijesto od brašna, bijelog vina, ulja, soli, papra i praška za pecivo. Količine prilagodite sebi te pripazite na to da tijesto mora biti masnije i čvrsto. 
  2. Ostavite ga da odstoji dok pripremate premaz od kopra.
  3. Nasjeckajte svježi kopar i pomiješajte ga s omekšalim maslacem.
  4. Razvaljajte tijesto i premažite ga maslacem i koprom, a zatim i razmućenim jajem.
  5. Režite ih na štapiće, uhvatite za krajeve i uvijajte.
  6. Pecite na 200 stupnjeva dok ne poprime zlatnu boju.

Dobar tek!

Komentari 1
Pogledaj sve komentare
  • ivana79 15:58 26. Lipanj 2016.

    OPET, ni ovdje niste napisali mjere za količine!