gastro postao
Ovi štapići lako se mogu pretvoriti u krekere, a super se slažu s različitim umacima te su kao stvoreni za uzbudljive navijačke večeri...
Sezona je kopra što znači da je vrijeme da ga utrpate u baš svako jelo koje vam padne na pamet. Upravo to učinili smo i mi, pa su tako nastali slasni, hrskavi i neodoljivo aromatični štapići od bijelog vina i kopra.
Kod pripreme, pripazite da tijesto ne bude pretvrdo, a zbog tek nekoliko sastojaka, čitav postupak trajat će svega nekoliko minuta. Ovakve grickalice mogu stajati i do tjedan dana u dobro zatvorenoj plastičnoj ili staklenoj posudi, a najfiniji će biti uz kakav dobar umak po samo vašem guštu.
Potrebno vam je:
- Brašno
- Ulje
- Bijelo vino
- Prašak za pecivo
- Sol i papar
- Jaje
- Kopar
- Maslac
Priprema:
- Zamijesite tijesto od brašna, bijelog vina, ulja, soli, papra i praška za pecivo. Količine prilagodite sebi te pripazite na to da tijesto mora biti masnije i čvrsto.
- Ostavite ga da odstoji dok pripremate premaz od kopra.
- Nasjeckajte svježi kopar i pomiješajte ga s omekšalim maslacem.
- Razvaljajte tijesto i premažite ga maslacem i koprom, a zatim i razmućenim jajem.
- Režite ih na štapiće, uhvatite za krajeve i uvijajte.
- Pecite na 200 stupnjeva dok ne poprime zlatnu boju.
Dobar tek!