Recepti 13. listopada 2014.

Hrskavo sočna piletina

Hrskavo sočna piletina
foto: Shutterstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Provjerite zašto je naziv recepta hrskavo sočna piletina

Vrijeme pripreme: do 60 min

Broj porcija: 1

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 946

Potrebno vam je

  • 1 kom pile (bijelo meso bez kosti)
  • 1 kom bjelanjak kokošji
  • 50 g badem, oljušteni suhi
  • 0.50 vezica peršin, list
  • 2 kom krumpir, zreli
  • 2 kom mrkva, crvena
  • 2 kom luk ,crveni

Priprema

  1. Oguljene i oprane krumpire, mrkvu, luk, kao i opranu piletinu staviti u vrećicu za pečenje. Dodati Maggi začinsko bilje, zatvoriti vrećicu, dobro protresti i staviti u pećnicu zagrijanu na 180°C.
  2. Peći 45 minuta. Bjelanjak malo istući vilicom, dodati isjeckani peršin i listiće badema isjeckane na listiće. Izvaditi tepsiju s piletinom iz pećnice. Oprezno otvoriti vrećicu nožem.
  3. Osloboditi dio gdje se nalazi piletina, premazati smjesom od bjelanjka, peršina i badema.
  4. Vratiti u pećnicu i peći još 10 minuta.

Izvor Zdrava Krava

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.