gastro postao
Provjerite zašto je naziv recepta hrskavo sočna piletina
Vrijeme pripreme: do 60 min
Broj porcija: 1
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 946
Potrebno vam je
- 1 kom pile (bijelo meso bez kosti)
- 1 kom bjelanjak kokošji
- 50 g badem, oljušteni suhi
- 0.50 vezica peršin, list
- 2 kom krumpir, zreli
- 2 kom mrkva, crvena
- 2 kom luk ,crveni
Priprema
- Oguljene i oprane krumpire, mrkvu, luk, kao i opranu piletinu staviti u vrećicu za pečenje. Dodati Maggi začinsko bilje, zatvoriti vrećicu, dobro protresti i staviti u pećnicu zagrijanu na 180°C.
- Peći 45 minuta. Bjelanjak malo istući vilicom, dodati isjeckani peršin i listiće badema isjeckane na listiće. Izvaditi tepsiju s piletinom iz pećnice. Oprezno otvoriti vrećicu nožem.
- Osloboditi dio gdje se nalazi piletina, premazati smjesom od bjelanjka, peršina i badema.
- Vratiti u pećnicu i peći još 10 minuta.
Izvor Zdrava Krava