Recepti 24. travnja 2016.

Idealan prilog nedjeljnom ručku: Pečena mrkva i cikla

Pečena mrkva i cikla
gastro postao gastro.24sata.hr
Mekano povrće s hrskavom koricom, zajedno sa sočnim umakom - odlično pristaje uz meso

Vrijeme pripreme: do 30 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 100

Potrebno vam je

  • 4 kom cikla
  • 1 vezica mrkva, crvena
  • 1 dl vrhnje kiselo (20% masti)
  • 2 žlica svježi kozji sir
  • svježe mljeveni papar
  • sol
  • ulje maslinovo
  • limunov sok

Priprema

  1. Ciklu ogulite i razrežite na četvrtine, mrkvu operite i ogulite ako je potrebno. Na lim za pečenje stavite papir za pečenje, posložite ciklu i mrkvu, lagano posolite, popaprite i posipajte maslinovim uljem. Pecite u zagrijanoj pećnici na 200°C oko 20 minuta, dok cikla i mrkva ne postanu mekane i dobiju hrskavu koricu.
  2. U posudi pomiješajte svježi kozji sir s kiselim vrhnjem, začinite sa soli, svježe mljevenim paprom i limunovim sokom po ukusu. Servirajte kao umak uz pečeno povrće.
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.