gastro postao
Kada grije i veseli, onda znamo da ova juha može sve. Jednostavna, topla i ukusna – baš za zimu!
Toploj juhi uvijek se najviše veselimo u hladnim zimskim danima. Da bi veselje bilo još i veće, pripremite ovu jednostavnu krem juhu od povrća koje zasigurno imate u hladnjaku, ostataka grincajga ili pak onog što imate u zamrzivaču. Ubacite sve u jedan lonac, dodajte omiljene začine, nešto prženih kockica kruha i uživajte u svom malom jušnom remek djelu.
Potrebno vam je:
- 1 luk
- 3 režnja češnjaka
- 1 manji komad celera
- 3 kom lovorovog lista
- 4 mrkve
- 400 g graška
- 150 g cvjetače
- 400 ml temeljca
- Ružmarin, majčina dušica, peršin
- Sol, papar
Postupak pripreme:
- Na maslinovom ulju pirjajte luk koji ste nasjeckali na sitno.
- Pustite da omekša.
- Ubacite ostatak povrća koje ste nasjeckali.
- Dodajte češnjak pa kuhajte još dvije minute.
- Ubacite lovorov list, a od ostalog začinskog bilja napravite mali buketić pa ga dodajte u lonac.
- U istom trenutku dodajte i grašak, a zatim sve zalijte temeljcem.
- Kuhajte dok mrkva ne omekša.
- Izvadite buketić začina.
- Prebacite sve u blender, dodajte vode ako je potrebno i miksajte dok ne dobijete krem juhu.
Dobar tek!