Recepti 21. travnja 2020.

Ikea je podijelila recept za popularne mesne okruglice!

foto: Stockfood
gastro postao gastro.24sata.hr
Ako si ih probala, znaš da je ovdje riječ o jednom fantastičnom receptu, a sada ga pripremiti možeš i kod kuće!

Iako je Ikea najpoznatija po svojem lijepom i jednostavnom dizajnu kada je u pitanju namještaj, njezin restoran također treba pohvaliti! Sada su, zbog koronavirusa, njene poslovnice diljem svijeta zatvorene, no svojim kupcima ipak su priredili jedno iznenađenje. 

Mesne okruglice u umaku uz pire krumpir jedno su od omiljenih jela mnogima od vas, a u nastavku vam čeka recept za njih ravno iz kuhinje Ikea restorana. "Boravak u kući može biti težak, ali mi vam želimo pomoći i pomalo ga olakšati i učiniti ugodnijim. Bon appétit ili, smaklig måltid, kako kažemo mi u Švedskoj!", napisali su te otkrili svoju tajnu pripreme, prenosi Independent.

 

Možda vas zanima... Mesne okruglice brzinski nestaju s tanjura Recepti

 

Sastojci za okruglice:

  • 500 g goveđeg mljevenog mesa
  • 250 g svinjskog mljevenog mesa
  • 1 sitno sjeckani luk
  • 1 režanj češnjaka
  • 100 g krušnih mrvica
  • 5 jušnih žlica punomasnog mlijeka
  • 1 jaje
  • sol i papar po želji

Sastojci za umak:

  • par kapi ulja
  • 150 ml punomasnog vrhnje za kuhanje 
  • 40 g maslaca
  • 40 g brašna
  • 150 mL temeljca povrtne juhe
  • 150 mL temeljca goveđe juhe
  • 2 čajne žličice sojinog umaka
  • 1 čajna žličica Dijon senfa

Priprema:

  1. Pomiješaj smjesu goveđeg i svinjskog mljevenog mesa i dobro ju izmiješaj da ne bude nikakvih grudica. Dodaj sitno sjeckani luk, češnjak, krušne mrvice, jaje i ponovno promiješaj. Dodaj mlijeko i dobro začini solju i paprom.
  2. Od smjese oblikuj male okruglice. Stavi ih na čisti tanjur, poklopi i čuvaj u hladnjaku 2 sata kako bi okruglice zadržale oblik tijekom kuhanja.
  3. U tavi zagrij ulje na srednje jakoj vatri. Kad je vruće, polako dodaj mesne okruglice.
  4. Kad dobiju boju, stavi ih u posudu i prekrij. Zagrij pećnicu na 180 stupnjeva i peci još 30 minuta.
  5. U tavi rastopi maslac. Dodaj brašno i nastavi kuhati, neprestano miješajući 2 minute. Dodaj povrtni i goveđi temeljac i nastavi miješati. Dodaj vrhnje, dvije žličice sojinog umaka i žličicu Dijon senfa. Stavi na laganu vatru da se umak zgusne i nastavi miješati.
  6. Posluži okruglice uz kuhani krumpir ili pire. 

Dobar tek!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli IKEA Hrvatska (@ikeahrvatska)

 

Možda vas zanima... Pripremi švedske mesne okruglice s pire krumpirom Kolumne Možda vas zanima... Danas kuhamo: Mesne okruglice u umaku od rajčice Recepti
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.