gastro postao
Sezona rajčica idealno je vrijeme za najslasnije recepte s omiljenim ljetnim plodovima. Danas vam donosimo recept za ukiseljene cherry rajčice koje bi vas u potpunosti mogle osvojiti...
Osim u kombinaciji s finom paštom, u gustoj juhi ili na salatu, rajčice možete i ukiseliti. Pripremite one najslađe, cherry rajčice, pa se iznenadite fantastičnim okusima.
Ovako pripremljene rajčice bit će odlična brzinska salata uz jednostavna ljetna jela. U hladnjaku mogu stajati do dva mjeseca, a kada ih jednom pripremite, pokušajte ih ne otvarati barem dva dana kako bi rajčice na najslasniji način upile sve sokove.
Potrebno vam je:
- 300 g cherry rajčica
- 1 češanj češnjaka
- 200 ml jabučnog octa
- 200 ml vode
- 1 žličica šećera
- 1 žličica soli
- Nekoliko zrna papra
Priprema:
- Rajčice najprije operite i pomoću štapića za ražnjiće probodite rupe sa svake strane.
- U staklenku dodajte papar i češnjak.
- Ubacite cherry rajčice.
- U posudi pomiješajte vodu, ocat, sol i šećer pa kuhajte dok se sol i šećer ne otope.
- Pustite da zavrije, a zatim prelijte preko rajčica.
- Pustite da se ohladi pa dobro zatvorite i spremite u hladnjak.
Dobar tek!