Recepti 3236 prikaza 19. kolovoza 2017.

Imamo ideju - ukiseljene cherry rajčice

Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Sezona rajčica idealno je vrijeme za najslasnije recepte s omiljenim ljetnim plodovima. Danas vam donosimo recept za ukiseljene cherry rajčice koje bi vas u potpunosti mogle osvojiti...

Osim u kombinaciji s finom paštom, u gustoj juhi ili na salatu, rajčice možete i ukiseliti. Pripremite one najslađe, cherry rajčice, pa se iznenadite fantastičnim okusima.

 

Možda vas zanima... Rajčica, pomidora, paradajz - sva lica sočnih plodova Špajza

 

Ovako pripremljene rajčice bit će odlična brzinska salata uz jednostavna ljetna jela. U hladnjaku mogu stajati do dva mjeseca, a kada ih jednom pripremite, pokušajte ih ne otvarati barem dva dana kako bi rajčice na najslasniji način upile sve sokove.

 

Možda vas zanima... Trik za sva vremena: Kako održati rajčice svježima još duže Špajza

 

 

cherry rajčice | Author: Thinkstock Thinkstock

 

Potrebno vam je:

  • 300 g cherry rajčica
  • 1 češanj češnjaka
  • 200 ml jabučnog octa
  • 200 ml vode
  • 1 žličica šećera
  • 1 žličica soli
  • Nekoliko zrna papra

Priprema:

  1. Rajčice najprije operite i pomoću štapića za ražnjiće probodite rupe sa svake strane.
  2. U staklenku dodajte papar i češnjak.
  3. Ubacite cherry rajčice.
  4. U posudi pomiješajte vodu, ocat, sol i šećer pa kuhajte dok se sol i šećer ne otope.
  5. Pustite da zavrije, a zatim prelijte preko rajčica.
  6. Pustite da se ohladi pa dobro zatvorite i spremite u hladnjak.

Dobar tek!

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.