Recepti 13. listopada 2014.

Indijska salata od marinirane piletine

gastro postao gastro.24sata.hr
Otkrijte sve čari azijske kuhinje u zasitnoj i ukusnoj salati

Vrijeme pripreme: do 90 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 231

Salata

  • 3 žlica limunov sok
  • 1.50 mala žlica garam masala
  • 1 mala žlica mljevena kurkuma
  • 1 žlica đumbir, korijen
  • 2 režanj češnjak
  • 3.50 žlica ulje, biljno
  • 650 g pile (bijelo meso bez kosti)
  • 1 kom luk ,crveni
  • 2 kom tikvice, zelene
  • 100 g potočarka
  • 150 g grašak zeleni, u zrnu
  • 2 kom rajčica, crvena
  • 1 šalica korijander

Dressing

  • 1 mala žlica kumin,sjemenke
  • 0.50 mala žlica korijander
  • 90 g jogurt (3.2% masti)
  • 2 žlica menta
  • 2 žlica limunov sok

Priprema

  1. U velikoj zdjeli pomiješajte limunov sok, Garam masalu, kurkumu, đumbir, češnjak i 2 žličice ulja. Dodajte pileća mrsa i luk, promiješajte s marinadom, pokrijte i držite u hladnjaku 1 sat.
  2. Iz marinade izvadite luk. U velikoj tavi debelog dna zagrijte 2 žlice ulja. Piletinu pecite 4-5 minuta sa svake strane ili dok ne bude gotova. Izvadite iz tave, pustite da se hladi 5 minuta. Poprečno narežite na kriške debele 1 cm.
  3. Zagrijte preostalo ulje u tavi i pecite tikvice 2 minute ili dok ne dobiju zlatnu boju i omekšaju. Ubacite u veliku zdjelu, dodajte potočarku.
  4. U kipućoj vodi kuhajte grašak 5 minuta ili dok ne omekša. Ocijedite i ohladite pod tekućom vodom. Dodajte u salatu zajedno s rajčicama, piletinom i korijandrom.
  5. Za dressing u tavi bez masnoće lagano propržite sjemenke kumina i korijandra 1-2 minute. Sameljite ili istucite sjemenke u prah i pomiješajte s jogurtom, metvicom i limunovim sokom. Dressing nježno umiješajte u salatu.
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.