gastro postao
Otkrijte sve čari azijske kuhinje u zasitnoj i ukusnoj salati
Vrijeme pripreme: do 90 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 231
Salata
- 3 žlica limunov sok
- 1.50 mala žlica garam masala
- 1 mala žlica mljevena kurkuma
- 1 žlica đumbir, korijen
- 2 režanj češnjak
- 3.50 žlica ulje, biljno
- 650 g pile (bijelo meso bez kosti)
- 1 kom luk ,crveni
- 2 kom tikvice, zelene
- 100 g potočarka
- 150 g grašak zeleni, u zrnu
- 2 kom rajčica, crvena
- 1 šalica korijander
Dressing
- 1 mala žlica kumin,sjemenke
- 0.50 mala žlica korijander
- 90 g jogurt (3.2% masti)
- 2 žlica menta
- 2 žlica limunov sok
Priprema
- U velikoj zdjeli pomiješajte limunov sok, Garam masalu, kurkumu, đumbir, češnjak i 2 žličice ulja. Dodajte pileća mrsa i luk, promiješajte s marinadom, pokrijte i držite u hladnjaku 1 sat.
- Iz marinade izvadite luk. U velikoj tavi debelog dna zagrijte 2 žlice ulja. Piletinu pecite 4-5 minuta sa svake strane ili dok ne bude gotova. Izvadite iz tave, pustite da se hladi 5 minuta. Poprečno narežite na kriške debele 1 cm.
- Zagrijte preostalo ulje u tavi i pecite tikvice 2 minute ili dok ne dobiju zlatnu boju i omekšaju. Ubacite u veliku zdjelu, dodajte potočarku.
- U kipućoj vodi kuhajte grašak 5 minuta ili dok ne omekša. Ocijedite i ohladite pod tekućom vodom. Dodajte u salatu zajedno s rajčicama, piletinom i korijandrom.
- Za dressing u tavi bez masnoće lagano propržite sjemenke kumina i korijandra 1-2 minute. Sameljite ili istucite sjemenke u prah i pomiješajte s jogurtom, metvicom i limunovim sokom. Dressing nježno umiješajte u salatu.