Recepti Desert 31. srpnja 2024.

Ispeci ekipi ove keksiće i osvoji zlatnu medalju

Keksi
20 MIN
18 MIN
24
JEDNOSTAVNO
Keksi u obliku zlatne medalje
Ispeci ove keksiće ekipi i osvoji zlatnu medalju
foto: Instagram @belladolcebakingco
Olimpijske igre u Parizu su sjajan povod da zaslužiš medalju u pripremanju slastica. Naravno, sam ćeš je ispeći uz naš recept! S ovim ukusnim keksima u obliku medalja, svi mogu biti pobjednici!

Keksi u obliku zlatne medalje su vrlo jednostavni za izradu u većim količinama, tako da možeš ispeći dovoljno za sve natjecatelje, čak i za one koji osvoje četvrto, peto ili šesto mjesto (ili za one koji ih bodre).

Drugim riječima, s ovim slatkim trofejima svi mogu biti pobjednici. I pobjeda je, doista, slatka!

olimpijske igre Možda vas zanima... Olimpijci gladuju, naši se uzdaju u hranu u Hrvatskoj kući Najave

Ne gasi ekran dok kuham

Keksi u obliku zlatne medalje
20 MIN
pripreme
18 MIN
kuhanja
24
porcija
JEDNOSTAVNO
Sastojci
  • Oštro brašno 3 šalica
  • Prašak za pecivo 2 žličica
  • Sol 1 žličica
  • Maslac 250 g
  • Šećer 1 šalica
  • Jaje 3 kom
  • Ekstrakt vanilije 1 žličica
  • Jestiva boja
  • Smeđi šećer 0,25 šalica
Postupak
  1. U velikoj zdjeli pomiješaj brašno, prašak za pecivo i sol. U drugoj velikoj zdjeli mikserom na srednjoj brzini kremasto izmiksaj maslac i šećer, oko 3 minute. Dodaj 2 umućena jaja i vaniliju te dobro izmiksaj.


  2. Postupno dodaj smjesu brašna u smjesu maslaca, jednu šalicu odjednom. Podijeli tijesto na 2 dijela i oblikuj u uredne pravokutnike debljine oko 2 cm. Omotaj plastičnom folijom i hladi najmanje 3 sata.


  3. Stavi rešetku u sredinu pećnice i zagrij pećnicu na 180 °C. Obloži 2 lima za pečenje papirom za pečenje. Izvadi jedan dio tijesta iz hladnjaka i ostavi ga da omekša oko 10 minuta.

    Razvaljaj ga na blago pobrašnjenom papiru za pečenje na debljinu od oko 0,5 cm. Izreži krugove pomoću rezača za kekse promjera 8 cm i rasporedi ih na pripremljene limove za pečenje uz najmanje 3 cm razmaka. Ponovi s drugim dijelom tijesta, ponovno valjajući i izrezujući ostatke po potrebi.


  4. Za izradu otisaka prstena na keksima, pritisni rub male čaše ili zdjelice (promjera oko 6 cm) do polovice svakog kruga tijesta. Zamrzni keksiće na limovima za pečenje 20 minuta (to će pomoći da zadrže otiske).


  5.   Pomiješaj preostalo jaje sa 6 kapi žute jestive boje i 1 žličicom vode. Umuti vilicom kako bi dobio premaz.


  6. Na vrhu svakog keksića, pomoću široke slamke ili vrha oštrog noža, izreži krug ili pravokutnik dovoljno širok da možeš provući vrpcu.

    Radeći sa 2 do 3 keksa odjednom, lagano premaži krugove premazom (izbjegavajući otisak) i pospi smeđim šećerom po želji. Lagano tapkaj svaki kolačić na pultu kako bi uklonio višak (zamrznuto tijesto će biti dovoljno čvrsto za ovo).


  7.   Peci kekse dok ne postanu čvrsti i rubovi ne počnu smeđiti, 14-18 minuta, rotirajući lim u pećnici prema potrebi.


Isprobaj i ove recepte za fine keksiće!

tiramisu keksi Možda vas zanima... Super fini i kremasti tiramisu keksi Recepti keksi s komadićima čokolade Možda vas zanima... Veganski keksići s komadićima čokolade Recepti Olivia Rodrigo, keksi Možda vas zanima... Preslatki keksići s potpisom slavne glazbenice Najave

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.