gastro postao
Tradicionalni istarski kolačići odlično izgledaju na blagdanskom stolu
Vrijeme pripreme: do 15 min
Broj porcija: 20
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 79
Smjesa
- 50 g kandirano voće
- 100 g naranča (žuto - narančasto meso)
- 50 g limun
- 100 g orah, sirovi
- 100 g lješnjak, prženi
- 50 g šljive, suhe
- 100 g smokve, sušene
Glazura
- 100 g tamna čokolada
- 100 g bijela čokolada
Ostalo
- 2 kom jaje kokošje
- 30 g vanilin šećer
- ulje maslinovo
Priprema
- Sastojke za kolače prema potrebi usitnite i zajedno samljite pa dodajte jaja i vanilin šećer.
- Sjedinite masu, oblikujte u kažuniće i složite na lim obložen papirom za pečenje.
- Pecite u prethodno zagrijanoj pećnici u zagrijanoj pećnici deset minuta na 100°c. Na pari otopite posebno bijelu, a posebno tamnu čokladu pa glazirajte kažuniće.
Izvor Skuhatćute