gastro postao
Brzi prilog ili glavno jelo od pečenog krumpira punjenim topljivim sirom, začinskim biljem i orasima
Vrijeme pripreme: do 30 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Potrebno vam je
- 8 kom krumpir, zreli
- 200 g topljivi sir
- list bosiljka
- 100 g orah, suhi
- 3 šaka matovilac
Priprema
- Krumpir operite četkom, obrišite krpom i svaki po dva puta križno razrežite na vrhu.
- Na svaku plošku krumpira stavite krišku sira i pospite krupno nasjeckanim bosiljkom.
- Krumpire ponovno sastavite te pojedinačno zamotajte u aluminijsku foliju i pecite oko 40 minuta u pećnici zagrijanoj na 220°C. Pri kraju pečenja odmotajte foliju, pospite krumpir komadima oraha te zapecite još pet minuta.
Brzi prilog ili glavno jelo od pečenog krumpira punjenim topljivim sirom, začinskim biljem i orasima