Recepti 13. listopada 2014.

Jagode umočene u čokoladu

Jagode umočene u čokoladu
gastro postao gastro.24sata.hr
Jednostavan desert koji je najbolje poslužiti u romantičnom ambijentu

Vrijeme pripreme: do 45 min

Broj porcija: 2

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 154

Potrebno vam je

  • 60 g čokolada
  • 1 mala žlica vrhnje za šlag
  • 1 žličica ekstrakt badema
  • 8 kom jagode

Priprema

  1. Pomiješajte nasjeckanu čokoladu (poluslatku ili gorku) sa slatkim vrhnjem u mjerici ili zdjeli. Kuhajte pri srednjoj snazi u mikrovalnoj pećnici 1 minutu ili dok se čokolada ne rastopi, a nakon 30 minuta kuhanja promiješajte. Umiješajte bademov ekstrakt i malo rashladite.
  2. Jednu po jednu jagodu umačite u rastopljenu čokoladu pa pričekajte da višak sklizne sa svake. Odlažite jagode na voštani papir koji ste prostrli po limu za pečenje. Stavite u hladnjak ili zamrzivač na 15 minuta kako bi se čokolada stvrdnula.

Izvor "South beach dijeta", Profil

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.