Recepti Jaja 20. svibnja 2025.

Jaja iz pećnice: novo omiljeno brzinsko jelo

Jaja
10 MIN
25 MIN
8
JEDNOSTAVNO
jaja z pećnice
Jaja iz pećnice
foto: StraNotizie/Pinterest
Brunch, doručak, ručak, piknik… Ovaj recept za jaja iz pećnice stvarno funkcionira u svim situacijama

Ponekad stvarno nemaš volje peći 10 jaja jedno po jedno na tavi, pogotovo kad ti dolazi ekipa. Ova pečena jaja sa sirom riješit će te svih muka. Sve umutiš u jednoj zdjeli, izliješ u kalup, zapečeš – i gotovo.

Nema nereda, a rezultat je mekan, sočan i aromatičan kvadratasti komad koji možeš rezati, slagati u sendviče ili jesti vilicom direktno iz tanjura. Okus? Puno bolji nego što bi pomislio s tako malo truda.

jaja Možda vas zanima... Kako provjeriti jesu li jaja svježa Špajza

Poigraj se svježim začinima i sirom

Kombinacija svježeg vlasca, češnjaka u prahu i cheddar sira daje odličnu ravnotežu između kremastog i slanog. Za igru okusima, slobodno zamijeni cheddar drugim sirom.

Dodaj i druge svježe začine poput timijana, peršina ili kopra. Ova jaja iz pećnice stvarno sve podnose i sve vole. A režu se na uredne kvadrate i savršeno pašu u pecivo ili muffine.

Dakle, ako planiraš brunch, piknik ili jednostavno želiš spremne doručke za par dana - ovaj recept za jaja iz pećnice će ti postati redovni repertoar. Ako ti što ostane (što je rijetko), samo ih spremi u hladnjak i ugrij prema potrebi.

jaja | Author: Olivie Strauss/Unsplash Jaja za svaki obrok u danu foto: Olivie Strauss/Unsplash

Ne gasi ekran dok kuham

Jaja iz pećnice
10 MIN
pripreme
25 MIN
kuhanja
8
porcija
JEDNOSTAVNO
Sastojci
  • Suncokretovo ulje
  • Jaje 12 kom
  • Svježi vlasac 0,25 šalica
  • Vrhnje za kuhanje 0,25 šalica
  • Sol 1,75 žličica
  • Češnjak u prahu 0,75 žličica
  • Svježe mljeveni crni papar 0,50 žličica
  • Cheddar 0,50 šalica
Postupak
  1. Pećnicu zagrij na 175 °C. Četvrtasti kalup (cca 23x23 cm) lagano namaži uljem. Obloži ga papirom za pečenje tako da ostane višak s dvije strane – kasnije ćeš lakše izvaditi jaja.


  2. U velikoj zdjeli dobro izmiješaj jaja, nasjeckani vlasac, vrhnje, sol, češnjak u prahu, papar i 1/2 šalice naribanog cheddara. Izlij smjesu u pripremljeni kalup i po vrhu pospi preostalih 1/4 šalice sira.


  3. Peci otprilike 25 minuta, dok se jaja ne stisnu i više nisu tekuća u sredini. Izvadi iz pećnice, kratko ohladi, pa pomoću viška papira izvuci cijeli komad i nareži na kvadrate.


Nutritivne vrijednosti

ENERGIJA

101 kcal

5 %

MASTI

7,00 g

9 %

KOLESTEROL

0,19 g

0 %

UH

1,00 g

0 %

PROTEINI

8,00 g

16 %

Ne moraš biti Nadalina da mutiš jaja...

poširano jaje Možda vas zanima... Savjeti slavne kuharice za savršeno poširana jaja Špajza jaja Možda vas zanima... Doznaj koji je najzdraviji način pripreme jaja Recepti Pržena jaja s mladim lukom Možda vas zanima... Jaja na oko s mladim lukom: brzi obrok u svako doba dana Recepti

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.