gastro postao
Specijalitet koji ćete uspješno pripremiti u manje od 15 minuta
Vrijeme pripreme: do 15 min
Broj porcija: 2
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 448
Potrebno vam je
- 4 jaja
- 8 režnjeva češnjaka
- 0.25 šalice maslinova ulja
- 100 g pršuta/kuhane šunke
- 4 grančice majčine dušice
- sol
Priprema
- Razdvojite žumanjke i bjelanjke.
- Na maslinovu ulju popržite češnjak. Izvadite pa u tavi zagrijte dvije žlice maslinova ulja. Nagnite tavu tako da se ulje slije na jednu stranu. U uljnu kupku izlijte bjelanjak i tri, četiri puta ga prelijte žlicom vrućeg ulja. Kad rubovi posmeđe, okrenite ga i pržite još 30 sekundi te ga šupljom žlicom izvadite na tanjur. Ponovite s preostalim bjelanjcima.
- I pršut pržite na maslinovu ulju 30-ak sekundi. Dodajte majčinu dušicu i pržite još minutu.
- Preko svakog bjelanjka prelijte žumanjak, koji možete i prethodno poširati na pari. Pospite češnjakom i solju te ukrasite pršutom.