Recepti 06. srpnja 2019.

Jamiejevi špageti s rajčicom i piletinom

foto: Stockfood
gastro postao gastro.24sata.hr
Ako volite talijansku kuhinju i u potrazi ste za brzim ručkom – naišli ste na idealan recept!

Dobro je poznato kako Jamie Oliver obožava talijansku kuhinju i kako je proveo mjesece u vožnji Italijom u potrazi za receptima. Na putovanju je naišao i na recept za špagete milanese, koje poslužuje uz hrskavu pohanu piletinu.

Počastite se i vi ovim jednostavnim jelom čija priprema traje samo 40-ak minuta.

 

Možda vas zanima... Jamiejev recept za brzu tjesteninu s tunom Recepti

 

Sastojci:

  • 2 režnja češnjaka
  • Svježi bosiljak
  • Maslinovo ulje
  • 400 g pelata
  • 300 g pilećih prsa
  • 100 g brašna
  • 2 velika jaja
  • 100 g krušnih mrvica
  • 30 g parmezana
  • 150 g špageta

 

 | Author: Stockfood foto: Stockfood

 

Priprema:

  1. Ogulite češnjak i nasjeckajte ga. Skinite listove bosiljka, a peteljke sitno nasjeckajte.
  2. U tavici zagrijte malo ulja, dodajte češnjak i peteljke bosiljka. Miješajte dvije minute, dok češnjak ne poprimi zlatnu boju.
  3. Dodajte pelat u tavu i zgnječite drvenom žlicom. U konzervu pelata ulijte vodu i prelijte u tavicu. Začinite i pustite da krčka pola sata, dok ne postane gusto.
  4. Pileća prsa istucite batom na debljinu od 5 milimetara.
  5. Pripremite tri male posudice. U prvoj izmutite dva jaja, u drugu dodajte brašno, a u treću krušne mrvice i parmezan.
  6. Piletinu najprije umočite u brašno, potom u jaja, a na kraju u smjesu parmezana i mrvica.
  7. U drugoj tavi zagrijte maslinovo ulje i pecite piletinu 3 – 4 minute sa svake strane.
  8. Skuhajte špagete prema uputstvima na pakiranju, procijedite ih i ubacite u umak od rajčice. Po potrebi u umak dodajte i malo vode od kuhanja.
  9. Servirajte piletinu sa špagetima i listovima bosiljka.

 

Možda vas zanima... Krumpir s limunom iz Jamiejeve pećnice Recepti

 

Dobar tek!

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.