gastro postao
Ako volite talijansku kuhinju i u potrazi ste za brzim ručkom – naišli ste na idealan recept!
Dobro je poznato kako Jamie Oliver obožava talijansku kuhinju i kako je proveo mjesece u vožnji Italijom u potrazi za receptima. Na putovanju je naišao i na recept za špagete milanese, koje poslužuje uz hrskavu pohanu piletinu.
Počastite se i vi ovim jednostavnim jelom čija priprema traje samo 40-ak minuta.
Sastojci:
- 2 režnja češnjaka
- Svježi bosiljak
- Maslinovo ulje
- 400 g pelata
- 300 g pilećih prsa
- 100 g brašna
- 2 velika jaja
- 100 g krušnih mrvica
- 30 g parmezana
- 150 g špageta
Priprema:
- Ogulite češnjak i nasjeckajte ga. Skinite listove bosiljka, a peteljke sitno nasjeckajte.
- U tavici zagrijte malo ulja, dodajte češnjak i peteljke bosiljka. Miješajte dvije minute, dok češnjak ne poprimi zlatnu boju.
- Dodajte pelat u tavu i zgnječite drvenom žlicom. U konzervu pelata ulijte vodu i prelijte u tavicu. Začinite i pustite da krčka pola sata, dok ne postane gusto.
- Pileća prsa istucite batom na debljinu od 5 milimetara.
- Pripremite tri male posudice. U prvoj izmutite dva jaja, u drugu dodajte brašno, a u treću krušne mrvice i parmezan.
- Piletinu najprije umočite u brašno, potom u jaja, a na kraju u smjesu parmezana i mrvica.
- U drugoj tavi zagrijte maslinovo ulje i pecite piletinu 3 – 4 minute sa svake strane.
- Skuhajte špagete prema uputstvima na pakiranju, procijedite ih i ubacite u umak od rajčice. Po potrebi u umak dodajte i malo vode od kuhanja.
- Servirajte piletinu sa špagetima i listovima bosiljka.
Dobar tek!