Recepti 13. listopada 2014.

Janjeći kotleti s mirisnim travama

gastro postao gastro.24sata.hr
Marinirajte meko janjeće meso prije nego ga stavite na roštilj

Vrijeme pripreme: do 45 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 5

Potrebno vam je

  • 8 kom janjetina, mršava
  • 4 režanj češnjak
  • 1 žlica ulje maslinovo
  • origano
  • mažuran
  • majčina dušica
  • ružmarin
  • list bosiljka
  • 1 kom limun
  • sol
  • svježe mljeveni papar

Priprema

  1. Pripremite janjeće kotlete tako da na nekoliko mjesta zarežete masni obrub kako se pri pečenju ne bi iskrivljavali.
  2. Kotlete stavite u pliću posudu, prelijte ih marinadom koju ćete načiniti na sljedeći način: U kamenom mužaru načinite pesto: pomiješajte zdrobljen češnjak i mirisne trave i dobro istucajte, dolijte sok od limuna i promiješajte. Tako pripremljenim pestom marinirajte janjeće kotlete te ostavite da odstoje u hladnjaku najmanje 2 sata.
  3. Malo ih iscijedite pa ih pecite na vrućim gradelama s obje strane, premazujući ih marinadom.

Marinirajte meko janjeće meso prije nego ga stavite na roštilj

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.