gastro postao
Marinirajte meko janjeće meso prije nego ga stavite na roštilj
Vrijeme pripreme: do 45 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 5
Potrebno vam je
- 8 kom janjetina, mršava
- 4 režanj češnjak
- 1 žlica ulje maslinovo
- origano
- mažuran
- majčina dušica
- ružmarin
- list bosiljka
- 1 kom limun
- sol
- svježe mljeveni papar
Priprema
- Pripremite janjeće kotlete tako da na nekoliko mjesta zarežete masni obrub kako se pri pečenju ne bi iskrivljavali.
- Kotlete stavite u pliću posudu, prelijte ih marinadom koju ćete načiniti na sljedeći način: U kamenom mužaru načinite pesto: pomiješajte zdrobljen češnjak i mirisne trave i dobro istucajte, dolijte sok od limuna i promiješajte. Tako pripremljenim pestom marinirajte janjeće kotlete te ostavite da odstoje u hladnjaku najmanje 2 sata.
- Malo ih iscijedite pa ih pecite na vrućim gradelama s obje strane, premazujući ih marinadom.
Marinirajte meko janjeće meso prije nego ga stavite na roštilj