Recepti 03. listopada 2014.

Janjeći kotleti s mrkvom i salatom od cikle

gastro postao gastro.24sata.hr
Savršeno izbalansirana bogata kombinacija

Vrijeme pripreme: do 45 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 252

Janjetina

  • 1 mala žlica kumin, mljeveni
  • 1 mala žlica menta
  • 1 mala žlica crvena paprika
  • 1 prstohvat muškatni oraščić
  • 8 kom janjetina, kotlet

Salata

  • 4 kom mrkva, crvena
  • 1 kom cikla
  • 1 kom slanutak, konzerva
  • 0.50 kom luk ,crveni
  • limunov sok
  • 1 režanj češnjak
  • 125 ml jogurt (3.2% masti)
  • 25 ml ulje maslinovo
  • 250 g korijander
  • 1 mala žlica limunova korica
  • 1 mala žlica svježe mljeveni papar

Priprema

  1. Pomiješajte češnjak, limunovu koricu i začine. Umiješajte ulje, začinite prema okusu i kistom premažite janjetinu sa svih strana.
  2. U tavi zagrijte ulje te pržite odreske nekoliko minuta sa svake strane, za srednje pečeno, na primjer, četiri-pet minuta. Prekrijte folijom i ostavite da odstoji deset minuta.
  3. Za salatu usitnite ako je potrebno i pomiješajte sve sastojke. Poslužite s kotletima.
  4. Isprobajte i nešto egzotičniju, pohanu janjetinu. Marinirane kotlete uvaljajte u brašno pa u posoljena razmućena jaja i na kraju u mješavinu krušnih mrvica te kukuruzne krupice. Pecite na vrućem ulju sa svake strane do zlatno-žute boje.

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.