gastro postao
Savršeno izbalansirana bogata kombinacija
Vrijeme pripreme: do 45 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 252
Janjetina
- 1 mala žlica kumin, mljeveni
- 1 mala žlica menta
- 1 mala žlica crvena paprika
- 1 prstohvat muškatni oraščić
- 8 kom janjetina, kotlet
Salata
- 4 kom mrkva, crvena
- 1 kom cikla
- 1 kom slanutak, konzerva
- 0.50 kom luk ,crveni
- limunov sok
- 1 režanj češnjak
- 125 ml jogurt (3.2% masti)
- 25 ml ulje maslinovo
- 250 g korijander
- 1 mala žlica limunova korica
- 1 mala žlica svježe mljeveni papar
Priprema
- Pomiješajte češnjak, limunovu koricu i začine. Umiješajte ulje, začinite prema okusu i kistom premažite janjetinu sa svih strana.
- U tavi zagrijte ulje te pržite odreske nekoliko minuta sa svake strane, za srednje pečeno, na primjer, četiri-pet minuta. Prekrijte folijom i ostavite da odstoji deset minuta.
- Za salatu usitnite ako je potrebno i pomiješajte sve sastojke. Poslužite s kotletima.
- Isprobajte i nešto egzotičniju, pohanu janjetinu. Marinirane kotlete uvaljajte u brašno pa u posoljena razmućena jaja i na kraju u mješavinu krušnih mrvica te kukuruzne krupice. Pecite na vrućem ulju sa svake strane do zlatno-žute boje.
Izvor Skuhatćute