gastro postao
Pašticada se tradicionalno radi od goveđeg buta, ali i ova janjeća je odlična
Vrijeme pripreme: do 120 min
Broj porcija: 6
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 130
Potrebno vam je
- 1500 g janjetina, but
- 100 g panceta
- 3 režanj češnjak
- sol
- svježe mljeveni papar
- papar u zrnu
- 1 dl ulje suncokretovo
- 2 kom luk ,crveni
- 200 g mrkva, crvena
- 50 g grožđice
- 1 žlica pasirana rajčica (passata)
- 2 dl crno vino
- 0.50 dl prošek
- 2 mala žlica vinski ocat
- 1 kom peršin, list
- 1 kom celer, list
- 1 kom lovorov list
- ružmarin
- klinčići
- 1 žlica pšenično brašno, bijelo
Priprema
- Janjeći but odvojite od kosti i oblikujte ga u veliki odrezak. Malo ga rastucite batićem, pospite nasjeckanim češnjakom, posolite, popaprite i po površini rasporedite komadiće pršuta ili pancete.
- Savijte pripremljeni odrezak u rolat, povežite konopcem i posolite. Propržite ga naglo sa svih strana na vrućem ulju u većoj tavi. Izvadite ga iz tave na stranu.
- Na preostaloj masnoći propržite narezan luk i mrkvu. Dodajte pire od rajčica, zalijte vinom, prošekom i vinskim octom.
- Dodajte grožđice, grančicu celera, papar u zrnu, lovorov list ružmarin i klinčiće. Kad zavri stavite meso i kuhajte oko 1 sat uz dolijevanje vode.
- Kad meso omekša izvadite ga, a povrće propasirajte. U tako dobiveni umak umiješajte žlicu brašna razmućenu u malo vode i sve prokuhajte. Po potrebi umak razrijedite juhom.