gastro postao
Janjeće ražnjiće marinirajte u umaku od jogurta, metvice i ružmarina te ih ispecite na grill tavi ili roštilju
Vrijeme pripreme: do 30 min
Broj porcija: 2
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 163
Potrebno vam je
- 150 g nemasni (niskomasni) jogurt
- 1 vezica menta
- 1 čaša ulje maslinovo
- limunov sok
- kokos, suhi
- 1 kom žumanjak kokošji (sirovi )
- ružmarin
- sol
- svježe mljeveni papar
- 180 g janjetina, mršava
- 6 kom šampinjoni (uzgojeni)
- 1 kom luk ,crveni
Priprema
- Pripremite četiri drvena ili metalna ražnjića. Drvene ražnjiće najprije namočite u vodi kako ne bi izgorjeli.
- Za umak izmiksajte vezicu metvice, čašu maslinova ulja, limunov sok, prstohvat ribanoga kokosa i žumanjak.
- U velikoj zdjeli izmiješajte jogurt, žlicu umaka od metvice i nasjeckani ružmarin. Dodajte narezanu janjetinu, sve dobro izmiješajte i marinirajte na sobnoj temperaturi deset minuta.
- Zagrijte grill-tavu ili električni roštilj. Nabodite komade janjetine na ražnjiće naizmjence nižući janjetinu, luk i gljive.
- Pecite janjetinu na tavi ili roštilju tri-četiri minute redovito ih okrećući da se ravnomjerno ispeku.
Janjeće ražnjiće marinirajte u umaku od jogurta, metvice i ružmarina te ih ispecite na grill tavi ili roštilju
Izvor Skuhatćute