Recepti 13. listopada 2014.

Janjeći ražnjići s ružmarinom i metvicom

gastro postao gastro.24sata.hr
Janjeće ražnjiće marinirajte u umaku od jogurta, metvice i ružmarina te ih ispecite na grill tavi ili roštilju

Vrijeme pripreme: do 30 min

Broj porcija: 2

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 163

Potrebno vam je

  • 150 g nemasni (niskomasni) jogurt
  • 1 vezica menta
  • 1 čaša ulje maslinovo
  • limunov sok
  • kokos, suhi
  • 1 kom žumanjak kokošji (sirovi )
  • ružmarin
  • sol
  • svježe mljeveni papar
  • 180 g janjetina, mršava
  • 6 kom šampinjoni (uzgojeni)
  • 1 kom luk ,crveni

Priprema

  1. Pripremite četiri drvena ili metalna ražnjića. Drvene ražnjiće najprije namočite u vodi kako ne bi izgorjeli.
  2. Za umak izmiksajte vezicu metvice, čašu maslinova ulja, limunov sok, prstohvat ribanoga kokosa i žumanjak.
  3. U velikoj zdjeli izmiješajte jogurt, žlicu umaka od metvice i nasjeckani ružmarin. Dodajte narezanu janjetinu, sve dobro izmiješajte i marinirajte na sobnoj temperaturi deset minuta.
  4. Zagrijte grill-tavu ili električni roštilj. Nabodite komade janjetine na ražnjiće naizmjence nižući janjetinu, luk i gljive.
  5. Pecite janjetinu na tavi ili roštilju tri-četiri minute redovito ih okrećući da se ravnomjerno ispeku.

Janjeće ražnjiće marinirajte u umaku od jogurta, metvice i ružmarina te ih ispecite na grill tavi ili roštilju

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.