gastro postao
Hrskavo lisnato tijesto u kombinaciji sa špinatom i sirom čine idealno predjelo
Vrijeme pripreme: do 45 min
Broj porcija: 3
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 214
Potrebno vam je
- 300 g špinat
- 0.50 šalica feta sir
- 0.25 kom luk ,crveni
- 1 žlica ulje maslinovo
- 1 mala žlica kopar
- 1 režanj češnjak
- 2 kom jaje kokošje
- 1 list lisnato tijesto
- sol
- svježe mljeveni papar
Priprema
- Na zagrijanoj žlici ulja pirjati luk, nakon 1-2 min dodati češnjak, a zatim i špinat. Pirjati dok špinat ne povene, otprilike 10-ak minuta.
- Špinat maknuti s vatre pa umiješati fetu, kopar, sol, papar i razmućeno jaje. Sve dobro izmiješati.
- Jedan list lisnatog tijesta odmrznuti i razvaljati, razrezati na tri jednaka dijela po dužini. Svaki od dva dijela razrezati na tri manja kvadrata, a treći dio sačuvati za sljedeću upotrebu.
- Svaki od šest kvadrata utisnuti u jedan kalup za muffine, a vrhove ostaviti da strše prema gore. Smjesu sa špinatom razdijeliti u kalupe te spojiti vrhove tijesta u centru svakog kalupa.
- Razbiti i razmutiti preostalo jaje u zdjelici. Pomoću kista premazati tijesto. Peći u zagrijanoj pećnici do zlatne boje, oko 25 minuta. Izvaditi kalupe iz pećnice da se lisnato ohladi 10-ak minuta, a zatim ih vaditi iz kalupa.