Recepti 13. listopada 2014.

Jastučići sa špinatom

Jastučići sa špinatom
gastro postao gastro.24sata.hr
Hrskavo lisnato tijesto u kombinaciji sa špinatom i sirom čine idealno predjelo

Vrijeme pripreme: do 45 min

Broj porcija: 3

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 214

Potrebno vam je

  • 300 g špinat
  • 0.50 šalica feta sir
  • 0.25 kom luk ,crveni
  • 1 žlica ulje maslinovo
  • 1 mala žlica kopar
  • 1 režanj češnjak
  • 2 kom jaje kokošje
  • 1 list lisnato tijesto
  • sol
  • svježe mljeveni papar

Priprema

  1. Na zagrijanoj žlici ulja pirjati luk, nakon 1-2 min dodati češnjak, a zatim i špinat. Pirjati dok špinat ne povene, otprilike 10-ak minuta.
  2. Špinat maknuti s vatre pa umiješati fetu, kopar, sol, papar i razmućeno jaje. Sve dobro izmiješati.
  3. Jedan list lisnatog tijesta odmrznuti i razvaljati, razrezati na tri jednaka dijela po dužini. Svaki od dva dijela razrezati na tri manja kvadrata, a treći dio sačuvati za sljedeću upotrebu.
  4. Svaki od šest kvadrata utisnuti u jedan kalup za muffine, a vrhove ostaviti da strše prema gore. Smjesu sa špinatom razdijeliti u kalupe te spojiti vrhove tijesta u centru svakog kalupa.
  5. Razbiti i razmutiti preostalo jaje u zdjelici. Pomoću kista premazati tijesto. Peći u zagrijanoj pećnici do zlatne boje, oko 25 minuta. Izvaditi kalupe iz pećnice da se lisnato ohladi 10-ak minuta, a zatim ih vaditi iz kalupa.
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.