Recepti 02. kolovoza 2022.

Jednostavan namaz od patlidžana

Namaz od patlidžana foto: Shutterstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Ovaj umak svilenkaste teksture donosi zavodljive arome češnjaka i majčine dušice, punjenih u patlidžanu prije pečenja na žaru. Za rustikalni izgled i dojam posluži ga na hrskavim crostinima na žaru i uživaj u svakom zalogaju

Sastojci:

  • 3 srednje velika patlidžana, prepolovljena
  • 4 češnja češnjaka, oguljena i vrlo tanko narezana po dužini
  • 12 komada svježeg timijana
  • 1/4 šalice ekstra djevičanskog maslinovog ulja
  • 3 žlice mljevenog svježeg začinskog bilja (kombinacija peršina i bosiljka)
  • 2 žlice svježeg soka od limuna
  • Sol
Patlidžani Možda vas zanima... 3 brza recepta od patlidžana koje će zavoljeti i skeptici Recepti

Priprema:

  1. Zagrij pećnicu na 200 Celzijevih stupnjeva. Poslaži patlidžane prerezanom stranom prema gore na lim za pečenje. Napravi u njima proreze i u njih ubaci češnjak i timijan. Prelij s 2 žlice ulja. Začini s 1/2 žličice soli. Peci dok ne omekšaju, oko 1 sat. Izvadi iz pećnice pa neka odstoje dok se ne ohlade, oko 20 minuta.
  2. Stavi smjesu potom u procesor hrane. Dodaj začinsko bilje, 2 žlice ulja i sok od limuna. Pasiraj dok sve ne postane glatko. Pomiješaj s 1 žličicom soli i papra da se sjedini. Posluži s krekerima ili crostinima.
  3. Savjet više: Ovaj namaz može stajati u hladnjaku do 3 dana.

 | Author: Shutterstock Jednostavan namaz od patlidžana foto: Shutterstock

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.