Recepti 3761 prikaza 31. svibnja 2018.

Jednostavna i brza domaća pašteta

Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Spojite pileću i teleću jetricu, pa uživajte u slasnim zalogajima domaće paštete.

Priprema domaćih pašteta često zvuči komplicirano i uvijek ćemo radije uzeti kupovnu. Problem nastaje kada krenemo razmišljati što se sve nalazi u kupovnim paštetama, a rješenje za taj problem ima ovaj jednostavni recept za domaću paštetu od pileće i teleće jetrice. 

Paštetu možete poslužiti s tostiranim kruhom, krekerima ili grisinima.

 

Možda vas zanima... Krekeri od sjemenki - grickalica bolja od čipsa Kolumne grisini Možda vas zanima... Kako napraviti domaće grisine? Špajza

 

Potrebno vam je:

  • 5 komada pilećih jetrica
  • 300 g telećih jetrica, narezana na kockice
  • 50 g maslaca
  • 1 žličica sjeckanog češnjaka
  • 2 žlice sjeckanog peršina
  • sol i papar po ukusu
  • biljno ulje za prženje

Postupak pripreme:

  1. Pileća i teleća jetrica pržite nekoliko minuta na jakoj vatri.
  2. Kada su jetrica skoro gotova, smanjite vatru, dodajte češnjak i pržite jetrica do kraja.
  3. Gotova jetrica prebacite u blender ili u posudu za štapni mikser. Dodajte maslac i peršin i blendajte.
  4. Dodajte soli i papra po ukusu i blendajte dok ne dobijete glatku paštetu.
  5. Ako vam se smjesa čini pregusta, dodajte maslinovog ulja žličicu i blendajte opet.
  6. Prije posluživanja ohladite.

Dobar tek!

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.