gastro postao
Najbolji deserti su oni za koje vam treba malo sastojaka!
Jede vam se nešto slatko, ali ne znate što? Mi imamo odličan prijedlog! Slatko-slane čokoladno karamelaste tortice!
Sve što trebate su karamel bomboni, tamna čokolada i vrhnje za šlag, a za kraj, posipajte sve krupnom morskom soli.
Pitate se otkud i zašto sol u ovoj slatkoj priči? Vjerovali ili ne, sol se sjajno slaže sa slatkim stvarima, posebice s karamelom!
Sastojci:
- 300 g karamel bombona
- 200 g tamne čokolade
- 50 ml vrhnja za šlag
- Krupna morska sol za posipavanje
- Papirnate košarice za minjone
Priprema:
- Rastopiti čokoladu na pari; po želji, dodati malo maslaca
- Izvaditi karamel bombone iz papira i zagrijati neprianjajuću tavu te rastopiti karamele s vrhnjem za šlag; kuhati na najnižoj temperaturi dok se sav karamel ne rastopi, neprestano miješajući
- U papirnate košarice staviti na dno žličicu čokolade i pustiti kratko da se ohladi; na čokoladu staviti žličicu karamela i staviti u hladnjak
- Kada se karamel dovoljno stisnuo, preliti preostalu čokoladu na svaku košaricu i ponovno ohladiti.
- Svaki pripremljeni bombon posipati s malo soli
I to je to! Uživajte u ovom slatko slanom slasnom desertu!