gastro postao
Kremasta tekstura ovog čokoladnog kolača u potpunosti će vas oduševiti.
Nalik na običan čokoladni kolač, ovaj će vas desert iznenaditi tek kada uzmete prvi zalogaj i upustite se u uživanje u kremastoj unutrašnjosti. Priprema čarobnog kolača zbilja je jednostavna, a daje potpuno drugačije rezultate od svega što ste do sada imali prilike vidjeti.
Potrebno vam je:
- 100 g maslaca
- 550 ml mlijeka
- 100 g brašna
- 40 g kakaa u prahu
- 4 jaja
- 1 žličica octa
- 200 g šećera u prahu
- 2 žlice kuhane kave
- 1 žličica ekstrakta vanilije
Priprema:
- Maslac otopite na laganoj vatri pa pustite da se ohladi.
- Isto ponovite i s mlijekom.
- U posebnoj posudi pomiješajte brašno i kakao u prahu.
- Bjelanjke miksajte s octom dok ne dobijete čvrsti snijeg.
- U drugoj posudi izmiksajte žumanjke i šećer.
- Dodajte otopljeni maslac, kavu, ekstrakt vanilije i miksajte oko dvije minute dok se sastojci u potpunosti ne sjedine.
- Dodajte brašno i kakao.
- Pomiješajte postepeno dodajući mlijeko.
- Na kraju pažljivo, laganim pokretima umiješajte bjelanjke.
- Prebacite smjesu u kalup pa pecite oko sat vremena na 160 stupnjeva.
- Nakon sat vremena kolač bi pri protresanju posude trebao biti lagano želeast, ali kompaktan.
- Kolač dobro ohladite prije posluživanja.
Dobar tek!