gastro postao
Najjednostavniji recept za kruh kojeg se brže napravi nego što ga se pojede!
Vrijeme pripreme: do 60 min
Broj porcija: 14
Težina pripreme: Jednostavno
Potrebno vam je
- 300 g oštrog brašna
- 250 g tekućeg jogurta
- 3 žlica suncokretovog ulja
- 0.50 žličica sol
- 30 g šećera
- 0.50 žličica praška za pecivo
- 1 žličica sode bikarbone
- sjemenke sezama za posipanje
Priprema
- Sve sastojke postupno miješajte u jednu posudu. Najbolje je smjesu izraditi mikserom da nestanu sve grudice. Po potrebi možete dodati još jogurta.
- U uljem namašćen lim za kruh ulijte smjesu i po želji pospite sezamom. Prvih 20-tak minuta pecite u pećnici zagrijanoj na 200°C, a kasnije smanjite temperaturu na 170°C i pecite koliko je potrebno. Kruh je gotov kad je kora zlaćano-žućkaste boje i kad čačkalicu zabodete u njega i izvadite je suhu i čistu.
- Kad izvadite kruh iz pećnice prekrijte ga aluminijskom folijom 10-tak minuta da mu ostane mekoća. Kasnije ga pažljivo izvadite iz lima i poslužite ga.