Recepti 13. listopada 2014.

Jednostavni prženi škampi s ružičastom soli

gastro postao gastro.24sata.hr
Neodoljivi plodovi mora u verziji za gurmane

Vrijeme pripreme: do 30 min

Broj porcija: 2

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 98

Potrebno vam je

  • 200 g škampi
  • 0.50 dl ulje maslinovo
  • 2 mala žlica crvena paprika
  • 2 režanj češnjak
  • 0.50 žlica đumbir u prahu
  • 1 žlica korijander
  • 1 mala žlica čili u prahu
  • svježe mljeveni papar
  • mladi luk
  • ružičasta sol

Priprema

  1. Očistite škampe i ostavite ih sa strane.
  2. U tavi ugrijte ulje pa dodajte začine, đumbir i češnjak (osim soli).
  3. Dodajte škampe, pržite minutu pa pospite solju te pržite još nekoliko minuta. Izvadite pa pospite mladim lukom i s još papra.

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.